Laatste nieuws over Netflix

Caitríona Balfe licht tipje van sluier op over Outlander seizoen 6

Het vijfde seizoen van Outlander werd een bijzonder seizoen voor Caitríona Balfe, verantwoordelijk voor de rol van Claire. Haar karakter overkwam in seizoen 5 van Outlander iets gruwelijks en in seizoen 6 komen we erachter hoe ze daarmee omgaat. Volgens Balfe gaan we Claire uiterst kwetsbaar zien. Ze sprak erover in een gesprek met ELLE.

Verschrikkelijke gebeurtenissen in seizoen 5

Claire kreeg in het vijfde seizoen van Outlander te maken met verschrikkelijke gebeurtenissen. Gebaseerd op een van de meest verontrustende verhaallijnen van de boeken, toonde de finale-aflevering gruwelijke gebeurtenissen. Zo werd Claire ontvoerd, geslagen en verkracht door mannen die haar proberen te straffen voor haar onafhankelijke denkwijze. Gebeurtenissen die ze in het komende seizoen een plekje zal moeten geven.

Andere Claire

De gebeurtenissen gaan ons een andere Claire laten zien. “De gebeurtenissen aan het einde van seizoen 5 hebben Claire echt gedestabiliseerd op een manier die we nog nooit eerder hebben gezien. Ik denk dat Claire altijd in staat is geweest om dingen ik hokjes te plaatsen en verder te gaan. Ze stopt dingen in een kleine doos, ze parkeert het en ze gaat door met de rest van haar leven. We gaan nu zien dat ze dat coping-mechanisme niet gaat kunnen gebruiken om door dit specifieke incident heen te komen”, vertelt Balfe.

“Het is echt heerlijk om haar eindelijk op een bepaalde manier te zien ontrafelen en haar belangrijkste kwetsbaarheden te zien vinden. Ik denk dat dit de enige manier is waarop ze goed kan genezen, omdat ze een nieuw manier moet vinden om ermee om te gaan. Ze moet een nieuwe weg zien te vinden. Er zijn echte geweldige dingen voor Claire dit seizoen. We hebben een aantal geweldige regisseurs terug en ik denk dat we weer met de stijl van de show spelen, dus dat is erg spannend.”

Outlander seizoen 6 op Netflix

Het wachten is dan ook op de release van het zesde seizoen van Outlander. Seizoen 6 krijgt een speciale première bij Starz met een extra lange aflevering. Daarna volgen er nog zeven normale afleveringen. Outlander seizoen 6 is dan ook korter dan de afgelopen seizoenen. Het zesde seizoen gaat op 24 april 2022 van start in Amerika. Naar verwachting kunnen we het zesde seizoen exact een jaar later op Netflix verwachten. We zullen dan ook rekening moeten houden met een release in april 2023.

➡ Outlander seizoen 6: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?