Laatste nieuws over Netflix

Cast Anne Frank-film bekend; opnames in Hongarije

De cast voor Mijn Beste Vriendin Anne Frank is bekendgemaakt. De film zou momenteel worden opgenomen, maar de productie is door het coronavirus stilgelegd.

Opnames in Hongarije

De opnames vinden plaats in Hongarije. Een geliefde locatie voor Netflix-producties, want ook The Witcher wordt hier opgenomen. Recent werd bekend dat Netflix een deal heeft gesloten voor de productie van Mij Beste Vriendin Anne Frank. In onder meer Nederland zal de film in de bioscoop te zien zijn, Netflix zal het oorlogsverhaal vervolgens wereldwijd streamen.

Anne Frank en Hannah Goslar

Het verhaal draait om Anne Frank en haar vriendin Hannah Goslar. Deze twee rollen worden vertolkt door Aiko Beemsterboer (bekend van Vechtmeisje) en Josephine Arendsen (Mijn Bijzondere Rare Week met Tess). Stefan de Walle speelt Otto Frank, de vader van Anne. De ouders van Hannah worden gespeeld door Roeland Fernhout en Lottie Hellingman.

Groot talent

Regisseur Ben Sombogaart geeft een reactie in het Algemeen Dagblad. “Het tweetal heeft precies de goede leeftijd voor deze rollen. In eerdere films waren de actrices vaak ouder dan Anne. Deze actrices vullen elkaar perfect aan, zo heb ik al gemerkt aan de scènes die we in Hongarije hebben gedraaid. Vooral Josephine die nog niet zoveel acteerervaring heeft is in mijn ogen een openbaring. Zij is een groot talent.”

Concentratiekamp Bergen-Belsen

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?