Laatste nieuws over Netflix

Chesapeake Shores krijgt toch een vijfde seizoen

Chesapeake Shores seizoen 4

De geliefde serie Chesapeake Shores krijgt alsnog een vijfde seizoen. Het was lang stil na afloop van het vierde seizoen, dat ook nog eens veel korter was. Er werd al gesproken over een afsluitende film naast de aanstaande spin-off film. Toch heeft Hallmark naar buiten gebracht dat er een vijfde seizoen komt.

Spanning door teruglopende afleveringen

Het romantische dramaverhaal begon in de zomer van 2016 en iedere zomer kwam er vervolgens een nieuw seizoen op Hallmark. Netflix had de streamingrechten, waardoor in de dagen na de uitzending op Hallmark in de Verenigde Staten de aflevering al in Nederland te zien was op Netflix. Het eerste succes zorgde ervoor dat het tweede en derde seizoen werd uitgebreid tot tien afleveringen. Het vierde seizoen in de zomer van 2019 was echter slechts zes afleveringen.

Spin-off film

Daardoor ontstond er twijfel over een vervolg. Er waren zoals gezegd geluiden over een afsluitende film. Daarnaast kwam er een spin-off film. In de film draait het om de O’Brien-zussen Abby, Bree en Jess, gespeeld door Meghan Ory, Emilie Ullerup en Laci Mailey. Wanneer die film verschijnt, is nog niet duidelijk. Nu is er dan toch besloten om een vijfde seizoen te maken.

Belangrijk voor Vancouver

De opnames zullen opnieuw plaats vinden in de Qualicum Beach te Vancouver. Voor deze regio zijn de opnames ook economisch belangrijk. Zowel biedt het werkgelegenheid en daarnaast is het ook een touristische boost. Onduidelijk is alleen of de opnames al plaats hebben gevonden. Zo niet, dan zou door het coronavirus de uitzendingen wel eens vertraging op kunnen lopen. Hoeveel afleveringen het vijfde seizoen zal huisvesten is vooralsnog eveneens onbekend.

Abby O’Brien-Winters

In Chesapeake Shores volgen we het leven van Abby O’Brien-Winters. Ze is al lange tijd niet terug geweest in haar geboortedorp dat door haar vader is gesticht, maar besluit dat het nu tijd wordt om terug te gaan. Dat betekent ook dat ze weer oog in oog komt te staan met oude bekenden. Een daarvan is haar eerste liefde Trace Riley. Lukt het ondanks haar verleden om zich weer te settelen in haar geboortedorp?