Laatste nieuws over Netflix

Chesapeake Shores krijgt toch een vijfde én langer seizoen

De geliefde serie Chesapeake Shores krijgt alsnog een vijfde seizoen. Het was lang stil na afloop van het vierde seizoen, dat ook nog eens veel korter was. Er werd al gesproken over een afsluitende film naast de aanstaande spin-off film. Nu heeft Hallmark officieel naar buiten gebracht dat er een vervolg komt.

Spanning door teruglopende afleveringen

Het romantische dramaverhaal begon in de zomer van 2016 en iedere zomer kwam er vervolgens een nieuw seizoen op Hallmark. Netflix had de streamingrechten, waardoor in de dagen na de uitzending op Hallmark in de Verenigde Staten de aflevering al in Nederland te zien was op Netflix. Het eerste succes zorgde ervoor dat het tweede en derde seizoen werd uitgebreid tot tien afleveringen. Het vierde seizoen in de zomer van 2019 was echter slechts zes afleveringen.

Spin-off film

Daardoor ontstond er twijfel over een vervolg. Er waren zoals gezegd geluiden over een afsluitende film. Daarnaast kwam er een spin-off film. In de film draait het om de O’Brien-zussen Abby, Bree en Jess, gespeeld door Meghan Ory, Emilie Ullerup en Laci Mailey. Wanneer die film verschijnt, is nog niet duidelijk. Nu is er dan toch besloten om een vijfde seizoen te maken.

Seizoen weer naar 10 afleveringen

De opnames zullen opnieuw plaats vinden in de Qualicum Beach te Vancouver. Voor deze regio zijn de opnames ook economisch belangrijk. Zowel biedt het werkgelegenheid en daarnaast is het ook een touristische boost. De opnames moeten nog plaatsvinden en wanneer dit exact kan is erg afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wel heeft Hallmark bekendgemaakt dat het vijfde seizoen weer uit tien afleveringen zal bestaan en gepland staat om in de zomer van 2021 te worden uitgezonden. Netflix had zoals gezegd de rechten om deze bijna direct na de uitzending in de Verenigde Staten te streamen.

Abby O’Brien-Winters

In Chesapeake Shores volgen we het leven van Abby O’Brien-Winters. Ze is al lange tijd niet terug geweest in haar geboortedorp dat door haar vader is gesticht, maar besluit dat het nu tijd wordt om terug te gaan. Dat betekent ook dat ze weer oog in oog komt te staan met oude bekenden. Een daarvan is haar eerste liefde Trace Riley. Lukt het ondanks haar verleden om zich weer te settelen in haar geboortedorp?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?