Laatste nieuws over Netflix

Chesapeake Shores seizoen 6: Alles wat we al weten

Het vijfde seizoen van Chesapeake Shores liet ons achter met een gigantische cliffhanger. De grote vraag is nu: Hoe gaat het verder met de serie? Komt er überhaupt een zesde seizoen, want voor nu is er daar nog geen officiële uitspraak over gedaan door Hallmark Channel. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over Chesapeake Shores seizoen 6.

Grote cliffhanger

Het vijfde seizoen van Chesapeake Shores heeft fans achtergelaten met grote vragen. Het seizoen eindigde met een aantal grote cliffhangers. Zo stond Abby O’Brien (Meghan Ory) voor een grote beslissing. Kiest ze voor de romance van de nieuweling Evan (Robert Buckley) of kiest ze voor leraar Jay (Greyston Holt)? Ook het lot van een andere O’Brien familielid is erg onduidelijk.

Kiezen tussen Evan en Jay

Afgelopen week gaf Evan voor het eerst toe dat hij Abby toch wel leuk vindt. Hij vraagt zelfs aan haar vader toestemming om haar mee uit te nemen. Hij besluit naar haar huis te rijden na haar vlucht. Alhoewel ze eerst niet helemaal open lijkt te staan voor een date, besluit ze erover na te denken. Terwijl Abby nadenkt over het aanbod, besluit ook Jay zijn hart te openen. Hij geeft toe dat hij gevoelens voor haar heeft, maar dat er ook een andere vrouw in zijn leven is. Hij wil Abby niet onder druk zetten, maar hoopt toch dat ze meer kan vertellen over haar gevoelens voordat hij het eventueel met zijn collega probeert.

Abby twijfelt ernstig of ze wel toe is aan een nieuwe relatie nadat ze eerder in het seizoen brak met Trace. Toch horen we haar aan het eind van het seizoen wel een voicemail achterlaten. “Ik heb aan je gedacht en ik denk dat we het moeten proberen”, horen we haar inspreken. Maar wiens voicemail spreekt ze in? Kiest ze voor Evan of Jay?

Connor

Voor Connor (Andrew Francis) zag het er aan het einde van het vijfde seizoen van Chesapeake Shores niet goed uit. Hij staat op het punt om een nieuwe relatie te starten met Margaret (Ralene Harewood). Connor heeft keihard gewerkt om de onschuld van Luke te bewijzen, maar verloor daarbij zichzelf uit het oog. Als Margaret hem ontspanning biedt, stort Connor in. De grote vraag is hoe het verder zal gaan met hem.

➡ Bekijk ook: De beste romantische dramaseries op Netflix

Nog niet besteld

Alhoewel Chesapeake Shores seizoen 5 ons achterliet met grote cliffhangers, is er op dit moment nog geen zesde seizoen besteld van de serie. Extra slecht nieuws is dat zelfs dekijkcijfers een beetje zijn afgenomen. Toch verwachten wij dat binnenkort alsnog een zesde seizoen van Chesapeake Shores wordt besteld. Producent Dan Paulson vertelde al: “Ik wil iedereen bedankt voor de steun in seizoen 5. We kijken uit naar seizoen 6. Onnodig om te zeggen is dat ik het iedereen laat weten als seizoen 6 is bevestigd. blijf veilig”, aldus Paulson. Het wachten is nu dan ook tot Hallmark Channel een zesde seizoen bestelt.

Spin-off film

Voorheen was er ook eens sprake over van het maken van een spin-off film. Die plannen zijn door de pandemie stil komen te liggen. Daar vertelde Paulson recent over: “Ik heb die vraag aan Hallmark gesteld, het is hun beslissing. Ik zou graag holiday of specials voor ze maken en ik weet dat dat bij When Calls the Heart al gebeurd is. Misschien als de fans zich uitspreken dat we er één kunnen doen. We hadden het er vorig jaar over om er één te doen, maar COVID-19 stak zijn kop op.”

“Het zou een film op locatie worden waar de drie zussen ergens heen zouden gaan, omdat ze samen geweldig zijn. We spraken over Ierland, aangezien de familie daar vandaan komt en hebben zelfs een script geschreven. Elk seizoen zouden we een andere exotische locatie doen”, aldus Paulson.

Wanneer komt Chesapeake Shores seizoen 6 op Netflix?

Mocht er een zesde seizoen besteld worden van Chesapeake shores, dan kunnen we wel alvast een voorzichtige schatting doen wat betreft de releaseperiode. Zo zat tussen de seizoenen normaal een periode van een jaar. Door de pandemie moesten we op het vijfde seizoen langer wachten. Mocht Hallmark Channel op korte termijn een zesde seizoen bestellen, dan verwachten we die eind 2022 of begin 2023 al bij Hallmark Channel. Door een samenwerking met Netflix komen de afleveringen daarna doorgaans ook razendsnel in Nederland beschikbaar.

➡ Verzacht het wachten met de beste romantische dramaseries op Netflix!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Chesapeake Shores seizoen 6 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?