Laatste nieuws over Netflix

Claire Foy (The Crown) wint SAG Award voor beste actrice

Claire Foy is wederom in de prijzen gevallen voor haar rol als Queen Elizabeth II in de Netflix Original Serie The Crown. De vakbond voor acteurs verkoos haar tot beste actrice in een dramaserie tijdens de uitreiking van de SAG Awards.

Vakbond

De SAG Awards is een awardshow georganiseerd door een vakbond voor acteurs in Hollywood. De vakbond heeft ongeveer 120.000 leden en daarvan wordt jaarlijks een panel samengesteld. Zij bepalen uiteindelijk welke films en series genomineerd worden. De leden van de vakbond brengen vervolgens hun stem uit.

Claire Foy was namens Netflix één van de genomineerden. Daarnaast waren ook de volgende Netflix-titels genomineerd: Mudbound (Outstanding Performance Cast Motion Picture), The Crown en Stranger Things (Outstanding Performance Ensemble Drama Series), GLOW en Orange is the New Black (Outstanding Performance Ensemble Comedy Series), GLOW en Stranger Things (Outstanding Action Performance Stunt Ensemble Comedy/Drama Series).

Daarnaast waren de volgende acteurs in een Netflix-titel genomineerd: Mary J. Blige (Mudbound), Jeff Daniels (Godless), Jason Bateman (Ozark), David Harbour (Stranger Things), Millie Bobby Brown (Stranger Things), Laura Linney (Ozark), Robin Wright (House of Cards), Marc Maron (GLOW), Uzo Aduba (OITNB), Alison Brie (GLOW), Jane Fonda (Grace and Frankie), Lily Tomlin (Grace and Frankie) en Aziz Ansari (Master of None). Laatstgenoemde acteur was niet aanwezig bij de bekendmaking van de winnaars. Recent kwam Ansari negatief in het nieuws, omdat hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

SAG Awards voor Netflix in 2018

Uiteindelijk werd Claire Foy dus weer de grote winnares voor Netflix bij de SAG Awards. Daarmee troefde ze drie Netflix-collega’s af in haar categorie. Ook Millie Bobby Brown, Laura Linney en Robin Wright maakte kans om verkozen te worden tot beste actrice in een drama serie. Voor Foy was het overigens de tweede keer dat ze de SAG Award won. Ook vorig jaar sleepte ze deze prijs in de wacht voor haar rol in The Crown. Toen won ze ook een Golden Globe.

In de categorie beste vrouwelijke actrice in een komedie serie waren vier van de vijf genomineerden dames betrokken bij een Netflix-serie, de prijs ging echter naar de enige niet Netflix-titel: Julia Louis-Dreyfus uit Veep. Ook in de andere categorieën waarin Netflix genomineerd was voor een SAG Award werd geen prijs gewonnen. De prijzenkast van Netflix wordt dus wederom minimaal gevuld na een awardshow. Een paar weken eerder was dat ook al het geval bij de Golden Globes. Toen won Aziz Ansari de enige prijs namens Netflix. Dat was overigens nog voordat hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?