Laatste nieuws over Netflix

Cobra Kai seizoen 5: Alles wat we al weten

Seizoen 4 van Cobra Kai staat op Netflix en dat betekent dat het grote wachten al weer is begonnen! Het vijfde seizoen kan natuurlijk niet snel genoeg in première gaan, maar wanneer gebeurt dit precies? En wat weten we er al over? Je leest het hier!

Plot

De Netflix-serie Cobra Kai volgt de avonturen van de ‘The Karate Kid-helden’ Daniel LaRusso en zijn aartsrivaal Johnny Lawrence. Inmiddels beschikken beide heren over een eigen dojo, Miyagi Do en Eagle Fang. De dojo Cobra Kai wordt geleid door John Kreese, de ‘big bad guy’ uit The Karate Kid. En in seizoen 4 krijgt hij hulp van zijn oude Vietnam-strijdmakker Terry Silver, onder wiens hoede Tory Nichols en Robby Keene (de zoon van Johnny) het All Valley-toernooi proberen te winnen. Daarvoor dienen ze af te rekenen met onder meer Miguel Diaz, Samantha LaRusso en Eli Hawk Moskowitz.

Seizoen 4 eindigt met een fikse cliffhanger (SPOILER: Silver zorgt ervoor dat Kreese opgepakt wordt voor iets wat híj gedaan heeft), wat betekent dat we het plot van het vijfde seizoen al een beetje uit kunnen tekenen. Onder Terry’s hoede is Cobra Kai op zoek naar expansie! De slechteriken hebben het All Valley-toernooi bovendien gewonnen, wat betekent dat Daniel en Johnny hun dojo’s op moeten doeken. Maar dat gaat toch niet écht gebeuren?

Cast

Ralph Macchio (Daniel LaRusso), William Zabka (Johnny Lawrence), Xolo Maridueña (Miguel Diaz), Mary Mouser (Samantha LaRusso), Tanner Buchanan (Robby Keene), Jacob Bertrand (Hawk), Peyton List (Tory Nichols) en Thomas Ian Griffith (Terry Silver) keren hoe dan ook terug, daar kun je vergif op innemen. Alle andere bekende gezichten zullen vermoedelijk óók weer hun opwachting maken, maar het is eventjes de vraag wat er gebeurt met het karakter van Martin Kove (John Kreese)…

Seizoen 5 het eindpunt?

Het aangekondigde vijfde seizoen van Cobra Kai wordt sowieso niet de zwanenzang van de serie! Josh Heald, een van de showrunners, van de populaire Netflix-show, verklapte een tijdje geleden: “Seizoen 5 wordt niet het eindpunt. Wij breien er in ieder geval geen eind aan, het is niet zo dat de kijker straks aanbeland op een punt waarop hij of zij zegt: nou, dit was het dan!”

“Er gaat nog zó veel meer gebeuren, het is eigenlijk gewoon gestoord”, beloofde hij. “Wij (het schrijversteam) zijn veel verder dan wat het publiek tot nu toe heeft kunnen zien. Seizoen 5 wordt weer een enorm seizoen, met een hoop nieuwe smaakjes en een hoop zaken die je nog nooit gezien hebt. En nogmaals: het is niet het einde!”

Spin-offs?

Er is nog altijd een goede mogelijkheid dat Netflix binnen afzienbare tijd met één of meerdere Cobra Kai-spin-offs komt. De bovengenoemde Heald en zijn ‘showrunnermakkers’ Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg lieten in 2021 weten: “Pak onze carrières er maar bij, we maken eigenlijk altijd sequels. We worden verliefd op de personages die we creëren en vervolgens denken we ook hard na over spin-offs, dat is nu niet anders. Waar we ook mee bezig zijn, Cobra Kai zit altijd in ons achterhoofd, en daarom zeg ik volmondig ‘ja’, dit is zéker een mogelijkheid.” Dan wordt het natuurlijk wél tijd voor een officiële aankondiging!

Cobra Kai seizoen 5 op Netflix

Netflix heeft nog geen uitspraken gedaan over de precieze releasedatum van seizoen 5 van Cobra Kai, maar we durven wel een gokje te wagen… Het derde seizoen verscheen immers op 1 januari 2021, waar seizoen 4 op 31 december 2021 gereleaset werd. De seriemakers hebben steeds één jaar nodig om een nieuwe reeks af te leveren, en een premièredatum voor seizoen 5 op 31 december 2022 óf 1 januari 2023 lijkt dus logisch.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?