Laatste nieuws over Netflix

Conclaaf over prequel The Crown; focus op Queen Victoria?

The Crown komt volgend jaar tot een besluit, maar daarmee is de serie toch nog niet helemaal klaar. In het vijfde en zesde seizoen zal de jaren’90 worden belicht. Netflix is nu met de makers in gesprek over een prequel.

Terug in de tijd naar Queen Victoria?

Deadline komt met het nieuws dat Netflix en producer Left Bank in gesprek zijn over een prequel. Waar nog geen volledig uitsluitsel over te geven valt is welke periode belicht zal worden. The Crown begint in 1947 en draait rondom het leven van Queen Elizabeth. Voor de prequel zijn er twee opties. De periode vóór de Tweede Wereldoorlog belichten óf nog een stap terug naar de late Victoriaanse tijd. Daarin kan alle focus worden gelegd op Queen Victoria, de langst zittende monarch tot Queen Elizabeth.

Wachten op groen licht voor The Crown prequel

Op dit moment wordt er dus gesproken over een exacte invulling. Het is dan ook nog wachten op groen licht voor het project, Netflix wilde tegenover Deadline geen reactie geven over de stand van zaken. Met Left Bank heeft de streamingdienst inmiddels een goed lopende samenwerking. Want ook de series Behind Her Eyes en White Lines werd door Left Bank geproduceerd. Peter Morgan dient als showrunner voor The Crown en wordt gezien als de man om ook de prequel voor zijn rekening te nemen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?