Laatste nieuws over Netflix

Cowboy Bebop razendsnel gecanceld door Netflix

Cowboy Bebop heeft een record te pakken, al is het wel een angstvallig record. Nog niet eerder werd een serie waarvan de verwachtingen zo hooggespannen waren en ook zo groot in de markt werd gezet zo snel gecanceld. Drie weken na de release van Cowboy Bebop is de serie gecanceld.

Succesvolle anime serie

Dit nieuws heeft Netflix afgelopen nacht naar buiten gebracht. Cowboy Bebop was een zeer succesvolle anime serie, waar nu een live-action version van is gemaakt met John Cho in de hoofdrol als bounty hunter Spike Spiegel. Hij kreeg gezelschap van Jet Black en Faye Valentine, gespeeld door Mustafa Shakir en Daniella Pineda. Grote vijand was Vicious, die inmiddels samen is met Spike’s verloren liefde Julia.

John Cho vertraagt project een jaar

Het proces om Cowboy Bebop om te zetten tot een live-action serie had veel voeten in de aarde. In 2017 werd de serie al aangekondigd en in 2019 konden de opnames beginnen. Het grote probleem was echter dat John Cho tijdens de opnames een knieblessure opliep, waardoor de productie bijna een jaar stil kwam te liggen.

Cowboy Bebop gecanceld

Het was daarom dat de serie pas in november 2021 op Netflix verscheen. De tien afleveringen met Spike, Jet Black en Faye zorgden voor veel vuurwerk, actie en humor. Toch kon de serie niet bekoren. Er waren veel gemengde reviews en blijkbaar zijn de kijkcijfers op Netflix ook niet dermate overweldigend dat de streamingdienst tot een ander besluit kwam. Het dure project is daarmee gecanceld. Dit tot grote teleurstelling van de schrijvers. Dit maakt co-executive producer Javier Grillo-Marxuach duidelijk in een tweet. “Ik had gehoopt dat we alle plannen die we hadden voor een tweede seizoen konden uitwerken. We hadden zoveel coole dingen in het vooruitzicht.”

➡ Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?