Laatste nieuws over Netflix

Crime Scene (Cecil Hotel) komt nu op Netflix met The Times Square Killer

Heb jij gebiologeerd zitten kijken naar Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel op Netflix, dan hebben we goed nieuws voor je. Crime Scene keert op 29 december namelijk terug voor een tweede seizoen, dit keer getiteld: The Times Square Killer. Er is al een trailer beschikbaar!

Elisa Lam en het Cecil Hotel

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel ging begin 2021 in première op de streamingdienst en vertelt het verhaal van Elisa Lam. Deze Canadese uitwisselingsstudente met Aziatische roots bezocht het Cecil Hotel in Los Angeles, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Haar lichaam werd gevonden in een van de watertanks op het dak van het hotel, maar hoe kwam het daar? Die vraag wordt dan wel niet helemaal beantwoord door Crime Scene, het programma doet er wel een (goede) poging toe. Meer weten over de mysterieuze verdwijning – en dood – van Elisa Lam? Pak het dossier er dan eens bij!

Times Square Killer vermoordde prostituees

Het succes van de truecrimedocu smaakte blijkbaar naar meer, want de serie keert dus terug voor een tweede seizoen. Crime Scene: The Times Square Killer gaat over (en dat mag geen verrassing heten) de Times Square Killer, een seriemoordenaar genaamd Richard Francis Cottingham die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw actief was in de straten van Manhattan. Hij sloeg toe in buurten waar drugs en geweld hoogtij vierden en de politie een oogje dichtkneep: de gruwelen die zich er afspeelden bleven veelal onbestraft. Daarom kon de Times Square Killer rustig zijn gang gaan: in volledige anonimiteit vermoordde hij meerdere sekswerkers.

Nóg meer Crime Scene!

Na seizoen 2 kun je overigens méér Crime Scene verwachten op Netflix, want de makers willen een vijfluik maken: er komen dus sowieso nog drie seizoenen aan. Regisseur Joe Berlinger, genomineerd voor een Oscar voor zijn documentaire Paradise Lost 3: Purgatory, staat aan het roer van de ‘truecrimefranchise’ en blíjft ook aan het roer staan. Hij maakte in het verleden ook al de beide Netflix-docu’s Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019) en Jeffrey Epstein: Filthy Rich (2020). Crime Scene: The Times Square Killer gaat op 29 december aanstaande in première op Netflix en telt drie afleveringen. Wie wil er nou niet met een spannende truecrimedocu het jaar uit gaan?

Bekijk de trailer van Crime Scene: The Times Square Killer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?