Laatste nieuws over Netflix

Cross-over Arrowverse zonder Legends of Tomorrow en mét Batwoman

De cross-over van Arrowverse zal er komend seizoen anders uitzien. In tegenstelling tot de afgelopen jaren zullen er slechts drie van de huidige vier series een rol vertolken. Legends of Tomorrow komt namelijk niet in de overlappende afleveringen voor. In plaats daarvan zal Batwoman wel haar debuut maken.

Cross-over Arrowverse zeer succesvol

Twee jaar geleden begon The CW met een volledige cross-over tussen de series uit de Arrowverse, bestaande uit Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow. Deze overlappende episodes waren de best bekeken afleveringen op The CW, waardoor de cross-over werd voortgezet. Afgelopen seizoen verscheen er opnieuw een overlappend verhaal en in het najaar van 2018 gaan we op voor de derde.

Batwoman als nieuw gezicht, geen Legends of Tomorrow

Dat zal gaan gebeuren met een nieuw gezicht. Batwoman zal namelijk worden geïntroduceerd en de episodes zullen deels ook in haar Gotham City afspelen. Tijdens Comic Con in San Diego heeft The CW laten weten dat de cross-over wel ingekort wordt en Legends of Tomorrow hier geen onderdeel van zal gaan uitmaken. Wel bestaat er de kans dat in 2019 de cross-over zelfs uit vijf series zal bestaan.

Lees ook: De ideale volgorde om de Arrowverse series op Netflix te volgen

Batwoman krijgt eigen serie

The CW maakte deze week namelijk ook bekend dat Batwoman een eigen serie zal gaan krijgen. Daarmee is ze de eerste lesbische superheld. Ze zal geïntroduceerd worden tijdens de cross-over en daarna haar eigen pad gaan bewandelen. Wie deze rol zal gaan spelen is nog niet bekend. Wel laten de makers van de DC-comics weten dat ze een lesbische actrice willen aanstellen.

Daarmee voldoet ze aan de omschrijving van Kate Kane aka Batwoman. ‘Een openlijk lesbische en erg ervaren straatvechter die de heropleving van de criminaliteit in de stad in de kiem wil smoren.’ Daarnaast moet ze wel ook haar eigen demonen zien te verslaan.

Het is nog niet bekend of Batwoman ook op Netflix zal verschijnen. De kans hierop is wel groot door de deal tussen The CW en Netflix. De huidige series uit Arrowverse verschijnen de dag na de uitzending op The CW in de Verenigde Staten op de streamingdienst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?