Laatste nieuws over Netflix

Crossover tussen Lupin en Sherlock Holmes? “Een echt kat-en-muis-spel op niveau”

De toekomst van de serie Lupin lijkt oneindig en er is misschien wel een hele toffe samenwerking in aantocht. Arsène Lupin wordt wel de Franse Sherlock Holmes genoemd en er zijn behoorlijke kruisbestuivingen. De makers van de nieuwe hitserie denken dan ook hardop over een crossover tussen twee iconische personages.

Herlock Sholmes als compromis

Waar Sherlock Holmes juist de dieven weet op te sporen, is Arsène Lupin meester in alles dat met het dievengilde te maken heeft. Schrijver Maurice Leblanc liet Sherlock al eens opdraven in een rol in zijn boeken. Holmes-schrijver Sir Arthur Conan Doyle was hier niet direct van gecharmeerd, waardoor het personage werd hernoemd naar ‘Herlock Sholmes’. Het boek Arsène Lupin versus Herlock Sholmes is nog altijd te verkrijgen.

Ideeën uitpluizen

De makers van de serie Lupin hebben dit boek uiteraard ook gelezen. Showrunner George Kay heeft aan RadioTimes laten weten dat er gesproken is over de twee personages. “Er circuleren een aantal ideeën. We gaan deze absoluut verder uitpluizen en proberen te ontwikkelen.” Maar komt Sherlock Holmes dan zelf in de serie Lupin? Die kans lijkt klein.

Een grote Sherlock-fan

In Lupin draait het om Assane Diop, een grote fan en bewonderaar van Arsène Lupin. Het ligt dan ook het meest voor de hand om ook een hele grote fan van Sherlock Holmes op het toneel te laten verschijnen. “Je wilt het echt naar een metaniveau brengen. Een echt kat-en-muis-spel op dat level. Wie zou de overwinning behalen in de strijd tussen de Lupin-fan en de Sherlock-fan? In het boek is Lupin altijd zijn vriendelijke vijand ‘Herlock Sholmes’ te slim af.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?