Laatste nieuws over Netflix

Cursed met Katherine Langford deze zomer op Netflix

De serie Cursed met Kathrine Langford is aanstaande op Netflix. De Netflix Original is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Wheeler & Frank Miller, een vertelling van de Arthur-legende. Netflix heeft de trailer vrijgegeven en vanaf 17 juli is de serie te zien.

Lady of the Lake

Cursed vertelt de Arthur-legende door door de ogen van Nimue, een jonge vrouw met een mysterieuze gave die is voorbestemd om de machtige en tegelijkertijd tragische Lady of the Lake te worden. Na de plotselinge dood van haar moeder vindt Nimue een bondgenoot in de bescheiden huurling Arthur met wie ze op zoek gaat naar Merlijn om hem het eeuwenoude zwaard te overhandigen.

Nimue en het zwaard

Gaandeweg wordt Nimue het symbool voor moed en rebellie tegen de angstaanjagende Red Paladins en hun koning Uther. Cursed is een coming-of-age verhaal met thema’s die vandaag de dag ook aan de orde zijn: de vernietiging van de natuur, religieuze terreur, zinloze oorlogen en de moed zien te vinden om te leiden wanneer alles verloren lijkt te zijn.

Hoofdrol Cursed voor Katherine Langford

De hoofdrol in Cursed is weggelegd voor Katherine Langford. De actrice werd bekend als Hannah Baker in 13 Reasons Why, nu speelt ze Nimue. De andere rollen zijn weggelegd voor Devon Terrell (Arthur), Gustaf Skarsgård (Merlin), Daniel Sharman (Weeping Monk), Sebastian Armesto (King Uther Pendragon), Matt Stokoe (Gawain), Lily Newmark (Pym), Shalom Brune-Franklin (Igraine), Emily Coates (Sister Iris), Billy Jenkins (Squirrel), Bella Dayne (Red Spear) en Peter Mullan (Father Carden).

Bekijk de trailer van Cursed

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?