Laatste nieuws over Netflix

Dare Me verrassend gecanceld door USA Network

De serie Dare Me komt niet terug voor een tweede seizoen. De dramaserie is namelijk door USA Network gecanceld. De makers zijn wel aan het ‘shoppen’ om de serie onder te brengen bij een andere partij. Mogelijk zit Netflix hier ook bij, want de streamingdienst had de internationale rechten.

Groep chearleaders

Dare Me is een echte tienerserie. We volgen een cheerleader in het laatste jaar van de middelbare school. Ze plant een wraakactie tegen de kliek die haar uit het team heeft gezet. Ondertussen sneuvelen relaties en veranderen verhoudingen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman.

Nieuwe koers van USA Network

In de eerste drie maanden van dit kalenderjaar werd Dare Me in de Verenigde Staten uitgezonden op USA Network. In maart verscheen de reeks vervolgens onder meer in Nederland op Netflix. De serie werd enthousiast begroet in ons land, maar blijkbaar was dit in de Verenigde Staten niet het geval in de ogen van USA Network. Dit komt mede doordat deze zender een nieuwe koers gaat varen met meer focus op live-programma’s en non-scripted series.

Dare Me een nieuw leven bij Netflix?

De makers UCP, Peter Berg en Michael Lombardo’s Film 44 zijn nu aan het ‘shoppen’ met Dare Me. Er wordt gekeken of een andere partij de serie wel wil verlengen voor een tweede seizoen. Mogelijk heeft Netflix hier interesse in. De streamingdienst deed dit al eerder met onder meer Lucifer en Designated Survivor. Recent werd de Deense serie Borgen nieuw leven ingeblazen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?