Laatste nieuws over Netflix

Trailer verklapt: Dark wordt een trilogie

De Duitse serie Dark keert deze zomer terug voor het tweede seizoen. De trailer is nu dan ook verschenen en daarbij werd een verrassing vrijgegeven. Er komt namelijk ook een derde seizoen van Dark, maar dat is dan wel gelijk het slotstuk.

Dark een trilogie

De begeleidende tekst van de trailer is namelijk: ‘De Dark-trilogie gaat op 21 juni verder met seizoen 2’. Tot dusver was er niets meer bekend dan dat het tweede seizoen zou verschijnen, maar er komt dus een derde deel. Makers Jantje Friese en Baran Bo Odar hebben tegenover Duitse media uitgelegd hoe het zit.

Altijd gepland als tijdreistrilogie

“Dark was in het concept altijd gepland als een tijdreistrilogie. Des te meer gelukkig waren we dat het eerste seizoen wereldwijd zo goed werd ontvangen. Dat gaf ons de tijd en ruimte om het plan uit te werken. Terwijl de fans zich kunnen verheugen op de voortzetting van de paradoxale familiesage, zijn wij al aan het sleutelen op het derde en laatste seizoen. Daarin moeten alle vragen worden ontrafeld. Natuurlijk zullen we verdrietig zijn als het na drie seizoenen voorbij is, maar het begin is het einde en het einde is het begin.”

Drie keer reizen door de tijd

In het Duitse plaatsje Winden verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. Vier families zetten de zoektocht naar de kinderen in. Het heeft niet veel tijd nodig om te achterhalen wie achter de verdwijning van Mikkel Nielsen en Erik Obendorf zit, de grootste vraag is wanneer het gebeurd is. Een grottenstelsel brengt iedereen namelijk in contact met 33 en 66 jaar geleden. Er kan door de tijd worden gesprongen, met grote gevolgen voor het heden. Hoe het spannende verhaal verder gaat zien we deze zomer.

Bekijk de trailer van Dark seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?