Laatste nieuws over Netflix

Dash & Lily na één seizoen al gecanceld: “Geen controle over de kijkers”

Een zowel teleurstellend als verrassend bericht over Dash & Lily. De romantische reeks verscheen afgelopen najaar en was één van de hits rond de feestdagen. Een vervolg leek dan ook aanstaande, maar wat blijkt het geval. De serie is volgens de makers al gecanceld.

Rood boekje in New York

De reeks is gebaseerd op Dash & Lily’s Book of Dares van David Levithan en Rachel Cohn. Dash & Lily bestaat uit acht afleveringen waarin we te maken krijgen met de twee tegenpolen Dash en Lily. Dash is vrij cynisch, terwijl Lily altijd vrolijk is. De twee sturen elkaar berichten en uitdagingen via een rood boekje dat ze achterlaten in New York. Het was een heerlijke serie rondom de feestdagen, die zeer goed werd ontvangen. Op IMDb kon de reeks dan ook rekenen op een 7,5 na dertienduizend stemmen.

Tweede gecancelde serie van Levy

Een vervolg leek dan ook in de maak, maar nu blijkt dat dit toch anders ligt. Shawn Levy is director van Stranger Things en maakte als executive producer voor Netflix ook de reeksen I Am Not Okay With This en Dash & Lily. De eerste serie werd gecanceld door de gevolgen van de pandemie, nu blijkt dat ook Dash & Lily niet door zal gaan. Hij laat dit weten in een interview met Collider.

Geen controle over de kijkers

Het aantal kijkers kwam niet overeen met de kwaliteit van de show. “Het is vooral het besef dat je soms iets goeds maakt en je werk goed doet, maar daarna simpelweg geen controle hebt over het aantal kijkers en de uitkomst. Dash & Lily is zo’n show. We hebben heel wat prijzen gewonnen en de serie afgeleverd zoals we hadden beloofd. Het is echt de serie geworden zoals we graag wilden. Maar onderaan de streep hebben simpelweg te weinig mensen naar Dash & Lily gekeken. En dan houdt het helaas dus op.”

Deze series zijn gecanceld op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?