Laatste nieuws over Netflix

Datum hervatting Shadowhunters seizoen 3 is bekend

De datum waarop Shadowhunters seizoen 3 wordt hervat in Amerika is bekend. In Nederland volgt de nieuwe aflevering normaliter een dag later bij Netflix. Het zullen de laatste afleveringen van Shadowhunters seizoen, want de serie is inmiddels gecanceld.

Gecanceld en uitgesteld

Begin juni werd bekendgemaakt dat Shadowhunters was gecanceld door de Amerikaanse televisiezender Freeform. Op dat moment was de mid season break gaande en was het de bedoeling dat het later in 2018 weer hervat zou worden. Omdat de serie gecanceld werd zijn er echter ook nieuwe plannen gemaakt voor het einde van Shadowhunters.

Die nieuwe plannen hielden in dat de makers van Shadowhunters meer tijd zouden nemen voor de resterende afleveringen van de serie. Hierdoor werd in de zomer al duidelijk dat Shadhowhunters in 2019 pas verder zou gaan en vervolgens afgerond zal worden met een televisiefilm.

Vervolg Shadowhunters seizoen 3 op Netflix

Shadowhunters seizoen 3 wordt op Netflix vervolgd op dinsdag 26 februari. De serie heeft dan driekwart jaar stilgelegen. In Amerika pakt Freeform de draad op 25 februari weer op en Netflix zal naar alle waarschijnlijk weer een dag later met de nieuwste aflevering komen. Dat was tot aan de mid season break van seizoen 3 ook al het geval. Het restant van Shadowhunters seizoen 3 zal bestaan uit nog tien afleveringen en een tweedelige televisiefilm. Er liggen dus nog heel wat afleveringen van Shadowhunters in het verschiet.

Te duur

Constantin Film is het bedrijf dat Shadowhunters produceert en zij besloten uiteindelijk een streep door de serie te zetten. De kosten om verder te gaan voor een vierde seizoen van Shadowhunters zouden namelijk te hoog worden, omdat Netflix niet meer mee wilde doen aan de deal die werd gesloten met Freeform om Shadowhunters te laten maken. Freeform had daarnaast niet de middelen om Shadowhunters alleen voort te zetten. In de Verenigde Staten zijn de kijkcijfers voor Shadowhunters bovendien niet indrukwekkend, maar desondanks is er een actieve groep op social media bezig met de campagne #SaveShadowhunters. De kans lijkt echter nihil dat Netflix na Designated Survivor en Lucifer ook Shadowhunters zal redden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?