Laatste nieuws over Netflix

David Attenborough leent stem aan Netflix’ Our Planet

Netflix heeft Our Planet aangekondigd. De natuurdocumentaire bevat duizenden uren aan beeldmateriaal en dat wordt voor de lancering op 5 april 2019 teruggebracht naar acht afleveringen. De stem van Sir David Attenborough zorgt voor een vertrouwd gevoel bij de indrukwekkende beelden.

David Attenborough

De afgelopen jaren hebben natuurdocumentaires fors aan populariteit gewonnen. Dat kwam onder andere door de fraaie wijze waarop de BBC de natuur in beeld wist te brengen, maar zeker ook door het stemgeluid van de bioloog David Attenborough. Wanneer je een natuurdocumentaire ziet, fantaseer je zijn stem er automatisch bij.

Bij Our Planet van Netflix is dat niet nodig, want de streamingdienst heeft de Brit weten te strikken als voice-over voor de achtdelige reeks.

Our Planet seizoen 1 op Netflix

Our Planet seizoen 1 verschijnt 5 april 2019 op Netflix en bevat schitterende beelden van de natuur. Er worden beelden van de meest waardevolle soorten en kwetsbare leefgebieden van de planeet getoond en het onthult verbazingwekkende bezienswaardigheden op aarde, meldt Netflix in een persbericht. Dit alles is prachtig en haarscherp in beeld gebracht door het toepassen van de nieuwste 4K-cameratechnologie.

3500 dagen

Netflix werkt al zeer lang aan Our Planet, want de afgelopen vier jaar is er door de crew van de docureeks gewerkt om de mooiste beelden te verzamelen. Die crew bestond uit 600 personen en zij filmden in totaal meer dan 3500 dagen. Er is dus ongekend veel beeldmateriaal beschikbaar van de natuur. Met Our Planet richt Netflix zich op de diversiteit van de leefgebieden in de wereld. Zo werden er camera’s geplaatst in de afgelegen Arctische wildernis, maar ook diep in de oceanen. Afrika en Zuid-Amerikaanse oerwouden werden ook bezocht.

De eerste beelden van Our Planet zijn nu alvast vrijgegeven door Netflix, maar de lancering laat nog even op zich wachten. Vanaf 5 april 2019 zijn alle acht afleveringen beschikbaar én voorzien van commentaar door David Attenborough.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?