Laatste nieuws over Netflix

David Fincher-film Mank komt in december op Netflix

Mank David Fincher film Netflix

Mank komt nog dit kalenderjaar naar Netflix. De nieuwste film van David Fincher staat namelijk gepland om in november te worden gelanceerd in een aantal bioscopen. Snel daarna is Netflix ook aan de beurt.

Mindhunter ligt stil vanwege Mank

Het is voor Fincher zijn eerste film sinds 2014, toen maakte hij Gone Girl. Daarna is de geliefde filmregisseur van onder meer Seven, Fight Club, Zodiac en The Social Network vooral bezig geweest met series. Zo was hij nauw betrokken bij House of Cards en regisseerde de eerste twee afleveringen. Op Netflix was hij daarna ook zeer succesvol met Mindhunter en Love, Death & Robots. Dat we lang moeten wachten op het derde seizoen van Mindhunter komt voor een groot deel door Mank, want deze film staat Fincher nauw aan het hart.

Herman J. Mankiewicz

De film Mank draait om het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, gespeeld door Gary Oldman. Het speelt zich af in de jaren’30 in Los Angeles en zoomt in op de ruzie van Mankiewicz met Orson Welles over het schrijfproces van de Oscar-winnende film Citizen Kane. En daarnaast zijn afstandelijke houding met de mensen uit de Gouden Eeuw van Hollywood. De film is volledig in zwart-wit gedraaid.

Geschreven door vader van David Fincher

De film Mank is voor Fincher een belangrijk persoonlijk project, omdat de film oorspronkelijk is geschreven door zijn vader Jack. Dat is dan ook waarom andere projecten aan de kant zijn geschoven om eerst Mank af te ronden. De film zal in november in een aantal bioscopen draaien, vervolgens wordt Mank op 4 december toegevoegd aan Netflix. De film zal twee uur en elf minuten bedragen.

Bekijk de teaser van Mank

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?