Laatste nieuws over Netflix

David Letterman keert voor Netflix terug van pensioen

David Letterman krijgt een eigen show op Netflix. De televisiepresentator ging in 2015 met pensioen, maar keert nu dus terug op het scherm. Op Netflix krijgt hij in 2018 een eigen show, waarin hij gasten uitgebreid zal spreken.

Late Night-koning

David Letterman staat, als presentator van 6028 afleveringen, bekend als de Late Night-koning. In de jaren tachtig begon hij zijn carrière als talkshowhost. Bij NBC presenteerde hij het programma Late Night with David Letterman. In de jaren negentig vertrok hij naar CBS, om daar voor de rest van zijn carrière The Late Show with David Letterman te presenteren.

Talkshow David Letterman op Netflix

In 2018 keert David Letterman bij Netflix dus terug op het scherm. Na een pensioen van een paar jaar begon het klaarblijkelijk toch weer te kriebelen bij de komiek. Letterman gaat voor Netflix zes afleveringen van één uur opnemen met steeds één bijzondere gast. De talkshow van David Letterman op Netflix heeft nog geen naam, maar ongetwijfeld zal zijn naam er in verwerkt worden. Van Netflix krijgt de inmiddels zeventigjarige Letterman uiteraard alle ruimte om zijn creativiteit, nieuwsgierigheid en humor te uiten.

De show die David Letterman voor Netflix gaat maken zal worden opgenomen in New York, maar hij zal ook buiten de studio item’s voor zijn programma gaan maken. Letterman staat te springen om aan de slag te gaan voor Netflix. “Ik ben gelukkig en opgewonden om aan dit project te mogen werken voor Netflix.” In 2015 ging hij met pensioen, onder andere om meer tijd met zijn familie door te brengen. Tijdens zijn pensioen doken er ook foto’s op van David Letterman met een enorme baard. Desondanks hoefde hij niet lang na te denken toen Netflix aanklopte.

Natuurlijk zijn ze ook bij Netflix zelf razend enthousiast. Ted Sarandos, chief content officer bij de streamingdienst, vertelde dat de samenwerking met David Letterman voor hem een droom is die werkelijkheid wordt. “Het was geweldig om David Letterman te ontmoeten. Kun je je voorstellen hoe fantastisch het voor mij is om aan te kondigen dat wij gaan samenwerken? David Letterman is een icoon en ik kan niet wachten om hem weer terug achter de desk te zien.” Uiteraard werd Sarandos ook naar de baard van Letterman gevraagd. “We zullen zien of hij de baard houdt.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?