Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Advocaten en verleidingen omringen The Witcher

Over een paar weken gaan we The Witcher ongetwijfeld terug zien aan kop van De 20 Populaire op Netflix zodra het tweede deel van het derde seizoen is verschenen. Voor nu is de eerste stek overgegaan naar The Lincoln Lawyer.

Top 5 volledig vernieuwd

The Witcher is wel de enige titel die zich staan de heeft weten te houden in de top-5. Ondanks het warme weer is er heel wat afgekeken en zijn nieuwkomers Fatal Seduction, The Out-Laws en Casa Coco gelijk door de lijst heen gevlogen. Daardoor zijn veel titels flink afgezakt.

Hack My Home

Papadag houdt zich nog wel redelijk overeind met een zesde plaats, voor de documentaire over WHAM!. De realityserie Hack My Home en de rentree van Gossip Girl hebben zich ook naar de top-20 gewerkt.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Lincoln Lawyer (nieuw)
  • Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière – en zijn bekende Lincoln – weer op als hij een moordzaak aanneemt.
 2. The Witcher (-1)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 3. Fatal Seduction (nieuw)
  • Een getrouwde hoogleraar wordt meegesleept in een passionele affaire met een jongere man. Dit brengt een reeks tragedies en verraad aan het licht van haar naasten.
 4. The Out-Laws (nieuw)
  • Owen Browing is een nuchtere bankdirecteur die op het punt staat te trouwen. Wanneer zijn bank wordt overvallen tijdens zijn huwelijksweek door Ghosts Bandits, gelooft hij dat zijn toekomstige schoonfamilie de beruchte bandieten zijn.
 5. Casa Coco (nieuw)
  • Toons uitstapje naar Bonaire om aan zijn problemen te ontsnappen, loopt mis wanneer hij zich realiseert dat een oude vlam van 50 jaar geleden het pension runt.
 6. Papadag (-2)
  • Een groep vaders ontmoeten elkaar iedere donderdag bij de zandbak in het park. Ondanks hun grote verschillen, ontwikkelen de papa’s een vriendschap en steunen ze elkaar in hun drukke, moderne levens.
 7. WHAM! (nieuw)
  • George Michael en Andrew Ridgeley beleefden via interviews en beelden uit het archief opnieuw hun carrière in Wham!, van beste vrienden in de jaren 70 tot popiconen in de jaren 80.
 8. Extraction 2 (-5)
  • De zeer vaardige commando Tyler Rake, die de dood nabij was, neemt opnieuw een gevaarlijke missie aan: het redden van de gevangen familie van een meedogenloze gangster.
 9. Najib Amhali: Waar Was Ik? (+4)
  • De ervaren stand-upcomedian Najib Amhali weeft jeugdverhalen, bekentenissen over snel leven en trommelen op vuilnisbakken samen tot een verlossende live-special.
 10. Schlafende Hunde (-8)
  • Een voormalig rechercheur die nu op straat leeft, gaat op zoek naar de waarheid nadat een nieuw sterfgeval twijfels oproept over een zogenaamd afgehandelde moordzaak.
 11. Romance in Style (+1)
  • Een aspirant-modeontwerpster wordt verliefd als ze een jonge mediamagnaat helpt in zijn tijdschrift meer aandacht te schenken aan body positivity en inclusiviteit.
 12. Black Mirror (-7)
  • In Black Mirror wordt de zieke nabije toekomst beschreven vol technologie, waar de mooiste uitvindingen botsen met de meest duistere menselijke gevoelens.
 13. Our Planet (-4)
  • Ontdek het natuurschoon op onze planeet en zie wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze ambitieuze documentaire van ongekende omvang.
 14. Glamorous (-8)
  • De ambitieuze influencer Marco krijgt een droombaan bij een make-up imperium en begint een duizelingwekkende reis van zelfontdekking te midden van werkchaos en romantische uitdagingen.
 15. Hack My Home (nieuw)
  • Een team van vier designwizards bedenkt ruimtebesparende oplossingen en ingenieuze contrapties om huizen van gezinnen op inventieve manieren te transformeren.
 16. Catching Killers (-8)
  • In deze serie over waargebeurde misdaden onthullen de onderzoekers van beruchte seriemoordenaarszaken de afschuwelijke en vreselijke details van hun buitengewone werk.
 17. Manifest (-3)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 18. Gossip Girl (nieuw)
  • Een groep zeer bevoorrechte leerlingen op een privéschool in Manhattan lijkt met alles weg te komen. Maar een anonieme blogger bekijkt elke stap die ze zetten.
 19. New Amsterdam (-2)
  • De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 20. Never Have I Ever (-)
  • Na een traumatisch jaar wil een Indisch-Amerikaanse tiener populair zijn in plaats van een paria. Maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?