Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Anna Drijver neemt regie volledig over aan de top

Wil je een succesvolle film of serie op Netflix? Dan lijkt Anna Drijver het antwoord te zijn. Eerder was ze al succesvol met Undercover en de afgelopen weken was Knokke Off koploper in de 20 Populaire op Netflix. Nu deze reeks gepasseerd is, staat alweer de volgende Drijver-productie klaar.

Het Geheugenspel

Want de film Het Geheugenspel is de nieuwe nummer één in de lijst. Van het verhaal van Nicci French is een Nederlandse versie gemaakt en die wordt zeer goed bekeken. Opvallend is daarnaast de nummer twee. De documentaire Depp v Heard over de rechtszaak tussen de twee voormalig geliefden trekt veel bekijks. Knokke Off staat op de derde plek, waardoor Drijver duidelijk de scepter zwaait.

Ballers

In de rest van de lijst zien we veel nieuwe titels. Dwayne Johnson met Ballers is binnengekomen op de zesde plaats, waar Painkiller is opgeklommen naar de vijfde stek. De realityserie At Home with the Furys is net de top-10 binnen en verderop vinden we ook Curve, The Monkey King, El Elegido en Mask Girl als nieuwkomers.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Het Geheugenspel (nieuw)
  • Wanneer het lijk van haar beste vriendin 25 jaar na haar verdwijning wordt gevonden, komt een vrouw terecht in een ijzingwekkende wereld van verontrustende familiegeheimen.
 2. Depp v Heard (nieuw)
  • Deze serie, waarin voor het eerst beide getuigenissen worden vergeleken, verkent het proces dat Hollywood in vuur en vlam zette en de daaropvolgende reacties op het internet.
 3. Knokke Off (-1)
  • Tijdens een zinderende zomer aan de Belgische kust proberen rijke vrienden om te gaan met liefdesperikelen en verwachtingen. Ze leren dat volwassen worden lang niet makkelijk is.
 4. Heart of Stone (-1)
  • Een geheim agent van een schimmige wereldwijde vredeshandhavingsorganisatie zet alles op alles om te voorkomen dat een hacker haar belangrijkste en gevaarlijkste wapen steelt.
 5. Painkiller (+1)
 6. Ballers (nieuw)
  • Een voormalige NFL-ster wil financieel manager worden van andere spelers, maar stuit op grote persoonlijkheden en de nodige bijkomende problemen.
 7. The Lincoln Lawyer (-4)
  • Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière – en zijn bekende Lincoln – weer op als hij een moordzaak aanneemt.
 8. Heartstopper (-3)
  • In de serie Heartstopper over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.
 9. A Man Called Otto (-5)
  • Een gepensioneerde knorrepot, kwaad op de wereld en gehard door verdriet, plant zijn eigen einde, maar wordt gedwarsboomd door een jong gezin dat in zijn leven verschijnt.
 10. At Home with the Furys (nieuw)
  • In deze hilarische en oprechte docusoap trekt ongeslagen zwaargewichtkampioen Tyson Fury zich terug uit het boksen om de eigenaardigheden van het gezinsleven te omarmen.
 11. Un Cuento Perfecto (-3)
  • Nadat Margot haar eigen huwelijk is ontvlucht, voelt ze zich een beetje verloren, Wat ze niet weet, is dat David en zijn heerlijke chaos haar weer op weg kunnen helpen.
 12. Curve (nieuw)
  • Een jonge aanstaande bruid die van een sadistische lifter af probeert te komen, rijdt haar auto van de weg en belandt in een zenuwslopend gevecht om te overleven.
 13. The Witcher (-6)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 14. The Monkey King (nieuw)
 15. El Elegido (nieuw)
  • Jodie, een 12-jarige die in Baja California Sur woont, ontdekt dat hij Jezus-achtige krachten heeft. Zal hij gehoor geven aan zijn roeping en zijn lot verwezenlijken?
 16. Onder Vuur (-5)
  • Op Post Oosteroever moet een hecht team van brandweerlieden zien om te gaan met een zware en gevaarlijke baan, persoonlijke uitdagingen en professionele tegenslagen.
 17. Mask Girl (nieuw)
  • Een onzekere kantoormedewerkster is ’s nachts een gemaskerde internetpersoonlijkheid. Maar dan haalt een reeks noodlottige gebeurtenissen haar even overhoop.
 18. Page Eight (nieuw)
 19. Fatal Seduction (-9)
  • Een getrouwde hoogleraar wordt meegesleept in een passionele affaire met een jongere man. Dit brengt een reeks tragedies en verraad aan het licht van haar naasten.
 20. Terzi (-5)
  • Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Maar alle drie hebben ze duistere geheimen die al gauw hun levens op zijn kop zetten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?