Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Arnold is back en zet Queen Charlotte af

De hegemonie van Queen Charlotte is over. De eerste serie uit het Bridgerton universum heeft wekenlang op de eerste plaats gestaan van de 20 populaire op Netflix, maar nu is troon verlaten. Good-old Arnold Schwarzenegger heeft de stek overgenomen.

Podium op zijn kop

Met zijn eerste serie ooit schiet Arnold gelijk raak. De komische actieserie Fubar wordt massaal bekeken en besproken, waardoor de reeks de eerste plaats bezet. Ook de romantische serie XO, Kitty weet Queen Charlotte achter zich te houden, waardoor de Bridgerton-serie nu naar de derde plek is gezakt.

Internationale nieuwkomers

Hierachter staat de eerste film: Blood & Gold. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar is Blood & Gold een waargebeurd verhaal? El Silencio maakt de top-5 compleet. Andere nieuwkomers in de lijst zijn de horrorfilm Prey fot the Devil, het Poolse Dzien Matki en de spannende serie Rabo de Peixe.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Fubar (nieuw)
  • Als een vader en dochter ontdekken dat ze beiden in het geheim werken voor de CIA, verandert een riskante undercoveroperatie in een disfunctioneel-gezinsprobleem.
 2. XO, Kitty (-)
  • De jonge koppelaarster Kitty gaat naar de kostschool van haar overleden moeder in Seoel. Als ze daar wordt herenigd met haar vriend, ontvouwt zich een nieuw liefdesverhaal.
 3. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (-2)
  • Het huwelijk van de jonge koningin Charlotte en koning George van Engeland is het begin van een episch liefdesverhaal en verandert de high society in deze ‘Bridgerton’-prequel.
 4. Blood & Gold (nieuw)
 5. El Silencio (+2)
  • Sergio heeft niet meer gesproken sinds hij 6 jaar geleden zijn ouders heeft vermoord. Nu wil een psychiater via een verknipt onderzoek blootleggen wat er gebeurd is.
 6. Selling Sunset (-2)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 7. The Mother (-4)
  • Een huurmoordenaar met militaire training komt uit haar schuilplaats om haar dochter – die ze nog nooit heeft gezien – te beschermen tegen meedogenloze criminelen die wraak willen.
 8. Prey for the Devil (nieuw)
  • Een toegewijde non, die oefent om de eerste vrouwelijke exorcist te worden, vecht voor de ziel van een kind dat bezeten is door een demonische kracht uit haar verleden.
 9. Firefly Lane (-3)
  • De veertigers Tully en Kate zijn hartsvriendinnen die elkaar al sinds hun tienerjaren door dik en dun steunen. Ze laten niets en niemand tussen hen in komen.
 10. Faithfully Yours (-5)
  • Twee vriendinnen gebruiken elkaar als alibi om weg te glippen en zich over te geven aan geheime affaires, maar hun web van leugens valt uit elkaar als een van hen verdwijnt.
 11. The Night Agent (-2)
  • Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.
 12. Dzien Matki (nieuw)
  • Wanneer de zoon die ze nooit gekend heeft ontvoerd wordt, haalt voormalig special agent Nina haar dodelijke vaardigheden boven om hem te vinden – ongeacht wie haar in de weg staat.
 13. Trial by Fire (-5)
 14. The Diplomat (-4)
  • Te midden van een internationale crisis probeert en carrièrediplomaat haar nieuwe baan als ambassadeur in het VK te combineren met haar turbulente huwelijk met een politieke ster.
 15. Rabo de Peixe (nieuw)
  • Als een boot vol cocaïne voor de kust van zijn eiland zinkt, ziet Eduardo dat als een riskante, maar spannende kans om geld te verdienen en zijn stoutste droom waar te maken.
 16. McGregor Forever (-5)
  • Conor McGregor werd dankzij zijn keiharde klappen en beledigende grootspraak de grootste publiekstrekker van de UFC. Deze opzwepende docuserie volgt zijn veelbewogen carrière.
 17. Missing Dead or Alive (-5)
  • Volg de agenten van een politiebureau in South Carolina op hun urgente zoektocht naar mensen die onder verontrustende omstandigheden zijn verdwenen.
 18. Black Knight (-5)
  • In een sombere toekomst die is verwoest door luchtvervuiling hangt het voortbestaan van de mensheid af van de Black Knights, een groep heel bijzondere bezorgers.
 19. Mrs. Chatterjee vs Norway (-4)
 20. Rough Diamonds (-4)
  • Wanneer een kwistige zoon het imperium van zijn familie in de schulden steekt, keert zijn van hem vervreemde broer terug naar het Antwerpse diamantkwartier om puin te ruimen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?