Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: De orde is hersteld en Brits drama op brons

Eleven is verslagen… tenminste voor even. Over een goede week verschijnen de resterende afleveringen van Stranger Things, in de tussentijd heeft Peaky Blinders de regie overgenomen in de lijst met de meest populaire titels op Netflix.

You Don’t Know Me

Het podium heeft wel een nieuwkomer. First Kill is gezakt naar de vierde plaats, door toedoen van een andere Britse serie: You Don’t Know Me. Twee Zomers maakt de top-5 compleet, voor de eerste film. Chris Hemsworth in Spiderhead moet het doen met een zesde plaats. De lijst heeft daarnaast heel wat meer nieuwkomers zoals God’s Favorite Idiot en Jennifer Lopez: Halftime.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Peaky Blinders (+1)
  • De Peaky Blinders is een angstaanjagende bende van de stad Birmingham, kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen. Thomas Selby heeft de leiding over de Peaky Blinders.
 2. Stranger Things (-1)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 3. You Don’t Know Me (nieuw)
  • Als uit het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.
 4. First Kill (-1)
  • Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is een vampier, de ander vampierjager – en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.
 5. Twee Zomers (-1)
  • Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.
 6. Spiderhead (nieuw)
  • Een gevangene in een ultramoderne gevangenis begint zich af te vragen wat het doel is van de emotie beheersende medicijnen die hij test voor een geniale farmaceut.
 7. Keep Sweet: Pray and Obey (nieuw)
  • Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak.
 8. Jennifer Lopez: Halftime (nieuw)
  • Wereldsuperster Jennifer Lopez reflecteert in deze intieme documentaire op haar veelzijdige carrière en de druk van het leven in de spotlights.
 9. Intimidad (-1)
  • De carrière van een opkomende politica wordt bedreigd wanneer een heimelijk opgenomen seksvideo uitlekt.
 10. Hustle (-5)
  • Wanneer een geflopte basketbalscout een potentiële superspeler vindt in Spanje, wil hij bewijzen dat ze beiden kunnen schitteren in de NBA.
 11. God’s Favorite Idiot (nieuw)
  • De lieve Clark lijkt niet het type dat God zou kiezen om het kwaad te bevechten. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden.
 12. Borgen: Power & Glory (-6)
  • De carrière van minister van buitenlandse zaken Birgitte Nyborg staat op het spel wanneer een conflict over olie in Groenland een internationale crisis dreigt te worden.
 13. Surviving Summer (-3)
  • Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.
 14. Venom: Let There Be Carnage (-3)
  • Terwijl Eddie Brock en Venom worstelen met hun stroeve relatie, doemt er nieuw gevaar op in de vorm van seriemoordenaar Cletus Kasady en een nieuwe buitenaardse symbiont.
 15. The Lincoln Lawyer (-6)
  • Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière – en zijn bekende Lincoln – weer op als hij een moordzaak aanneemt.
 16. Entrevías (-4)
  • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 17. Ozark (-3)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
 18. Pálpito (-1)
  • Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.
 19. Interceptor (-6)
  • Een legerkapitein moet haar jarenlange tactische training en militaire expertise inzetten wanneer een gelijktijdig gecoördineerde aanval het afgelegen raketonderscheppingsstation waar ze het bevel over heeft, bedreigt.
 20. Quién Mató a Sara (-2)
  • Alex is vastberaden om wraak te nemen en te bewijzen dat dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus. Hij wil meer aan het licht brengen dan alleen de echte dader.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?