Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Drama’s van Kitty en Selling Sunset afgewimpeld door Charlotte

Het is dringen aan de kop van de lijst met de 20 populaire films en series op Netflix. Allemaal vechten ze om de troon van de koningin, maar voorlopig zit Queen Charlotte nog een week langer op het pluche.

Kleine verschillen

Het lijkt wel de laatste week te worden, want de verschillen beginnen wel heel klein te worden. Nieuw op het podium is deze week XO, Kitty. De spin-off serie van To All the Boys I’ve Loved Before is daarmee ook de hoogste nieuwe binnenkomer, voor Selling Sunset en Faithfully Yours. Hiertussen staat voor de tweede week op rij Jennifer Lopez met The Mother op de derde plaats.

Nog veel nieuwkomers

Er staan nog heel wat meer nieuwkomers in de lijst. Zoals de Spaanse thrillerserie El Silencio en het op een waargebeurd verhaal gebaseerde Trial by Fire. Ook nieuw zijn McGregor Forever en Montana Story.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (-)
  • Het huwelijk van de jonge koningin Charlotte en koning George van Engeland is het begin van een episch liefdesverhaal en verandert de high society in deze ‘Bridgerton’-prequel.
 2. XO, Kitty (nieuw)
  • De jonge koppelaarster Kitty gaat naar de kostschool van haar overleden moeder in Seoel. Als ze daar wordt herenigd met haar vriend, ontvouwt zich een nieuw liefdesverhaal.
 3. The Mother (-)
  • Een huurmoordenaar met militaire training komt uit haar schuilplaats om haar dochter – die ze nog nooit heeft gezien – te beschermen tegen meedogenloze criminelen die wraak willen.
 4. Selling Sunset (nieuw)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 5. Faithfully Yours (nieuw)
  • Twee vriendinnen gebruiken elkaar als alibi om weg te glippen en zich over te geven aan geheime affaires, maar hun web van leugens valt uit elkaar als een van hen verdwijnt.
 6. Firefly Lane (-4)
  • De veertigers Tully en Kate zijn hartsvriendinnen die elkaar al sinds hun tienerjaren door dik en dun steunen. Ze laten niets en niemand tussen hen in komen.
 7. El Silencio (nieuw)
  • Sergio heeft niet meer gesproken sinds hij 6 jaar geleden zijn ouders heeft vermoord. Nu wil een psychiater via een verknipt onderzoek blootleggen wat er gebeurd is.
 8. Trial by Fire (nieuw)
 9. The Night Agent (-4)
  • Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.
 10. The Diplomat (-4)
  • Te midden van een internationale crisis probeert en carrièrediplomaat haar nieuwe baan als ambassadeur in het VK te combineren met haar turbulente huwelijk met een politieke ster.
 11. McGregor Forever (nieuw)
  • Conor McGregor werd dankzij zijn keiharde klappen en beledigende grootspraak de grootste publiekstrekker van de UFC. Deze opzwepende docuserie volgt zijn veelbewogen carrière.
 12. Missing Dead or Alive (-8)
  • Volg de agenten van een politiebureau in South Carolina op hun urgente zoektocht naar mensen die onder verontrustende omstandigheden zijn verdwenen.
 13. Black Knight (-6)
  • In een sombere toekomst die is verwoest door luchtvervuiling hangt het voortbestaan van de mensheid af van de Black Knights, een groep heel bijzondere bezorgers.
 14. Rough Diamonds (-4)
  • Wanneer een kwistige zoon het imperium van zijn familie in de schulden steekt, keert zijn van hem vervreemde broer terug naar het Antwerpse diamantkwartier om puin te ruimen.
 15. Mrs. Chatterjee vs Norway (-4)
 16. Mijn Vader is een Vliegtuig (-7)
  • Een vrouw zit na de dood van haar moeder met verontrustende vragen en besluit de banden weer aan te halen met haar vader, die al decennialang in een psychiatrisch ziekenhuis zit.
 17. AKA (-5)
  • Een geharde special ops-agent wordt moreel op de proef gesteld als hij infiltreert in een misdaadsyndicaat en onverwacht een band krijgt met de zoons van de baas.
 18. Palpito (+2)
  • Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.
 19. Montana Story (nieuw)
  • Als een vader op zijn sterfbed ligt, keren zijn van elkaar vervreemde zoon en dochter terug naar huis en zien ze de aanhoudende gevolgen van zijn traumatische erfenis onder ogen.
 20. Queer Eye (-4)
  • De met een Emmy bekroonde serie is terug met een nieuwe Fab 5 die Amerika weer fabuleus moet maken met uitdagende make-overmissies.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?