Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Films nemen de regie volledig in handen

De lijst van 20 Populaire op Netflix is volledig overgenomen door de films. De afgelopen week zijn er heel veel nieuwe titels toegevoegd (bijna 50!) en dat zorgt voor een flinke verschuiving in de lijst. Met dus veel films die profiteren.

Nowhere

Want Het Gouden Uur heeft de eerste plaats moeten afstaan en dat is gebeurd doordat er twee films voorbij zijn gevlogen. Het Spaanse Nowhere staat tweede en de eerste stek is voor de film Reptile. Ook hoge nieuwe binnenkomers zijn de films Love is in the Air en Sonic the Hedgehog 2.

Znachor

De nieuwe film van Scream, 25 jaar na het origineel, is nieuw in de lijst net zoals het Poolse Znachor en het Zuid-Afrikaanse The Black Book. De documentaires Who Killed Jill Dando en Encouters hebben ook een plekje weten te veroveren.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Reptile (nieuw)
  • Een geharde detective ontdekt een complex web van bedrog als hij op zoek gaat naar de waarheid achter de brute moord op een jonge makelaar.
 2. Nowhere (nieuw)
  • Een zwangere vrouw zit in haar eentje in een zeecontainer die ronddrijft op zee en probeert te overleven nadat ze een door een totalitair regime verwoest land is ontvlucht.
 3. Het Gouden Uur (-2)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
 4. Liebes Kind (-1)
  • Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.
 5. Love is in the Air (nieuw)
  • Een onafhankelijke piloot vecht om haar familiebedrijf te behouden, maar wordt verliefd op de man die is uitgestuurd om haar luchtvaartactiviteiten voorgoed te beëindigen.
 6. Love is Blind (+4)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten. Dit zijn de deelnemers aan seizoen 5.
 7. S*x Education (-3)
  • Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om s*ks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een s*kstherapiepraktijk op school te openen.
 8. Sonic the Hedgehog 2 (nieuw)
  • Sonic wil graag een held worden en werkt samen met zijn nieuwe vriendje Tails om te voorkomen dat Dr. Robotnik en Knuckles the Echidna een almachtige smaragd in handen krijgen.
 9. Virgin River (-4)
  • Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
 10. Who Killed Jill Dando? (nieuw)
  • Herbeleef in deze diepgravende documentaire de schokkende moord in 1999 op de populaire tv-presentatrice Jill Dando, die deskundigen en het publiek blijft fascineren.
 11. Clifford de Grote Hond (nieuw)
  • Een jong meisje en haar oom moeten hun nieuwe huisdier beschermen tegen een kwaadaardig geneticabedrijf wanneer hun kleine rode puppy uitgroeit tot een twee meter hoge reus.
 12. Band of Brothers (-4)
 13. Grenzeloos Verraad (-7)
 14. Encounters (nieuw)
  • In deze docuserie met ooggetuigenverslagen, interviews met experts en nieuw bewijs voeden de massale ufomeldingen van de afgelopen vijftig jaar een wereldwijd mysterie.
 15. Scream (nieuw)
  • 25 jaar na de eerste seriemoord in Woodsboro is er een nieuwe Ghostface in het dorp die tieners terroriseert. Oude vrienden moeten de handen ineenslaan om de slachting te stoppen.
 16. The Pacific (nieuw)
 17. Love At First Sight (-15)
  • Ze ontmoeten elkaar in het vliegtuig, maar raken elkaar kwijt door een speling van het lot. De kans is klein dat ze elkaar ooit nog terugzien,maar in de liefde is alles mogelijk.
 18. Znachor (nieuw)
  • Een ooit gerespecteerde chirurg die zijn gezin en geheugen is kwijtgeraakt, krijgt een kans op verlossing wanneer hij weer contact legt met iemand uit zijn vergeten verleden.
 19. The Black Book (nieuw)
  • Nadat zijn zoon erin is geluisd voor een ontvoering, neemt een rouwende diaken het recht in eigen hand en vecht tegen een corrupte politiebende om zijn naam te zuiveren.
 20. Who is Erin Carter? (-6)
  • Het rustige leven van een Britse vrouw in Barcelona loopt uit de hand wanneer een gewapende overval op een supermarkt haar geheime en gewelddadige verleden blootlegt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?