Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Grote verschuivingen behalve aan de top

De lijst met meest populaire films, series en docu’s op Netflix is weer flink door de war geschopt. Want er zijn hele grote verschuivingen. Het enige dat niet veranderd is, is dat Avatar: The Last Airbender de eerste plek bezet.

Grote duikelingen

Deze langverwachte serie maakt de verwachtingen waar en blijft op de eerste stek. Nieuw op de tweede plaats is een binnenkomer: Ome Cor. Deze Nederlandse film weet veel kijkers te trekken en moet dus maar één titel voorlaten. Terug op het podium is One Day, dat stijgt van de vierde naar de derde plek. Opvallend is verder dat een aantal titels wel een hele grote duikeling maken zoals The Silening en Griselda.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Avatar: The Last Airbender (-)
  • Een jongen die bekendstaat als de Avatar, moet de vier elementaire krachten beheersen om een door oorlog verscheurde wereld te redden en het op te nemen tegen een wrede vijand.
 2. Ome Cor (nieuw)
  • Nadat zijn plan om fraude met arbeidsongeschiktheid te plegen is mislukt, gaat een ex-havenarbeider op zoek naar een nieuw huis en probeert hij het bij te leggen met zijn dochter.
 3. One Day (+1)
  • Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. Gebaseerd op de roman van David Nicholls.
 4. Sniper: Ultimate Kill (nieuw)
  • Een Colombiaanse drugsbaron neemt de smokkelroutes naar de VS over. Een scherpschutter van de marine en een FBI-agente werken samen om hem en het kartel uit te schakelen.
 5. Formula 1: Drive to Survive (-3)
  • Coureurs, managers en teameigenaars leven in een snelle wereld, zowel op als buiten de racebaan, tijdens een moordend seizoen vol Formule 1-races.
 6. Resident Alien (nieuw)
  • Een dokter in een stadje verbergt zijn buitenaardse identiteit en zijn geheime missie. Hij is op zoek naar zijn schip en probeert niet op te vallen.
 7. Entrevías (-1)
  • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 8. Spaceman (nieuw)
  • Een eenzame astronaut is al zes maanden onderweg op een solomissie wanneer hij met de hulp van een mysterieus wezen op zijn schip zijn huwelijksproblemen onder ogen ziet.
 9. Code 8 Part II (nieuw)
  • In een stad waarin mensen met superkrachten worden gemonitord en onderdrukt, wendt een ex-crimineel zich tot een drugsbaas om een tiener te beschermen tegen een corrupte agent.
 10. Love is Blind (-1)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
 11. Code 8 (nieuw)
  • In een stad waar mensen met superkrachten worden buitengesloten, wil een eerlijke dagloner verboden vaardigheden gebruiken om zijn zieke moeder te redden.
 12. De Vuurlinie (-7)
 13. Can I Tell You a Secret (-6)
  • Het leven van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer een stalker hun socialmedia-accounts hackt. En zij zijn slechts een fractie van zijn vele slachtoffers.
 14. Furies (nieuw)
  • Een jonge vrouw wil de dood van haar vader wreken en raakt verstrikt in een web van Furie, die de vrede bewaart in de criminele onderwereld van Parijs.
 15. American Conspiracy: The Octopus Murders (nieuw)
  • Een journalist doet onderzoek naar de politieke samenzwering De Octopus en wordt dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Decennia later komen er nieuwe details aan het licht.
 16. The Silencing (-13)
  • Als een voormalige jager een moordenaar probeert te vangen die wellicht zijn dochter jaren geleden heeft ontvoerd, raakt hij verwikkeld in een dodelijk kat- en -muisspel.
 17. Mea Culpa (-3)
  • Als een strafrechtadvocaat de zaak aanneemt van een kunstenaar die wordt beschuldigd van moord, moet ze kiezen tussen familie, plicht en haar eigen gevaarlijke verlangens.
 18. Fool Me Once (-5)
  • Wanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden.
 19. Griselda (-11)
 20. Sympathy for the Devil (nieuw)
  • Een man die naar het ziekenhuis rijdt voor de geboorte van zijn dochter, belandt in een gewelddadig spel op leven en dood als een vreemdeling met een pistool in zijn auto stapt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?