Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Handvol nieuwkomers jagen op Liebes Kind en Virgin River

Het de lijst vanDe 20 Populaire op Netflix is volledig op de schop gegooid. Behalve bij de bovenste plaatsen. De Duitse serie Liebes Kind blijkt een hele grot hit en is opgeschoven van de derde naar de eerste plaats. Daarmee heeft Virgin River de bovenste stek moeten afstaan.

Top-10 volledig vernieuwd

Wel heeft de romantische dramaserie met Mel in de hoofdrol de waslijst aan nieuwkomers van zich af weten te schudden. In de top-10 heeft namelijk alleen Top Boy nog stand weten te houden, de rest van de films en series zijn deze week nieuw verschenen. Het Gouden Uur bezet daarvan de huidige derde plaats.

Band of Brothers

Love at First Sight is de nieuwe romantische film en tevens de hoogste film in de lijst, vlak voor 65 met Adam Driver. Het bejubelde Band of Brothers debuteert op Netflix en weet ook gelijk heel veel kijkers te trekken. Een verrassende titel misschien in de top-10 is de documentaire Ordinary Men.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Liebes Kind (+2)
  • Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.
 2. Virgin River (-1)
  • Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
 3. Het Gouden Uur (nieuw)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
 4. Love At First Sight (nieuw)
  • Ze ontmoeten elkaar in het vliegtuig, maar raken elkaar kwijt door een speling van het lot. De kans is klein dat ze elkaar ooit nog terugzien,maar in de liefde is alles mogelijk.
 5. 65 (nieuw)
  • Een astronaut en zijn passagier overleven een noodlanding en moeten de gevaren van de prehistorische aarde overleven om hun enige kans op ontsnapping te bereiken.
 6. Band of Brothers (nieuw)
 7. Surviving Summer (nieuw)
  • Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.
 8. Ehrengard: Forførelsens Kunst (nieuw)
  • Een liefdesexpert die is aangesteld om de verlegen zoon van de groothertogin de kunst der liefde bij te brengen, raakt verwikkeld in een schandaal én een eigen romance.
 9. Top Boy (-7)
  • Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.
 10. Ordinary Men (nieuw)
  • De documentaire Ordinary Men The Forgotten Holocaus (Ganz normale Männer – Der ‘vergessene Holocaust’) onderzoekt hoe en waarom duizenden gewone Duitsers als lid van de nazipolitie op grote schaal wreedheden begingen tijdens de Holocaust.
 11. Who is Erin Carter? (-7)
  • Het rustige leven van een Britse vrouw in Barcelona loopt uit de hand wanneer een gewapende overval op een supermarkt haar geheime en gewelddadige verleden blootlegt.
 12. One Piece (-7)
  • In deze liveaction-bewerking van de populaire manga maakt de jonge piraat met de strooien hoed Monkey D. Luffy een epische reis met zijn bonte bemanning op zoek naar schatten.
 13. Happy Ending (-7)
  • Luna heeft al een jaar een gelukkige relatie met Mink, maar doet hem nu het voorstel om nog iemand bij hun seksleven te betrekken. Dit zet hun band volledig op zijn kop.
 14. Ragnarok (-6)
  • De eindtijd lijkt nabij in een Noors stadje dat zwaar is vervuild en wordt bedreigd door smeltende gletsjers. Alleen een legende kan oud kwaad bestrijden.
 15. Inside the World’s Toughest Prisons (nieuw)
  • Onderzoeksjournalist Paul Connoly laat zich vrijwillig opsluiten in de gewelddadigste gevangenissen ter wereld, waar intimidatie en wreedheid heersen.
 16. Knokke Off (-7)
  • Tijdens een zinderende zomer aan de Belgische kust proberen rijke vrienden om te gaan met liefdesperikelen en verwachtingen. Ze leren dat volwassen worden lang niet makkelijk is.
 17. Spy Ops (-7)
  • Agenten van de inlichtingendiensten van MI6 tot de CIA delen insiderverhalen over het spionagevak, Koude Oorlog-campagnes en staatsgrepen die zijn uitgevoerd door geheim agenten.
 18. Selling the OC (-5)
  • De Oppenheim Group breidt uit naar Orange County waar een gloednieuw makelaarsteam luxueuze strandvilla’s aanbiedt en bekende personaliteiten goede sier maken. Selling the OC is een spin-off van Selling Sunset.
 19. En Dag Och En Halv (-3)
 20. El Cuerpo en Llamas (-13)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?