Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Lupin ‘steelt’ het goud van Beckham

David Beckham dacht goud in handen te hebben, want de documentaire over zijn leven maakte heel wat los. Uiteindelijk kwam een meesterdief voorbij geschuifeld om toch de macht te grijpen. Al kwam dit niet echt als een verrassing.

Nieuwkomers blazen iedereen weg

Net zoals Assane Diop in het derde deel van Lupin zijn volgende grote kraak aankondigt, was zijn eerste plaats in de 20 Populaire op Netflix ook wel aangekondigd. De Franse serie is ongekend populaire en staat dan ook bovenaan. Gevolgd door de veelbesproken documentaire Beckham en de film The Lost City. Ook op de vierde plaats staat een nieuwkomer: Fair Play.

Gouden Uur houdt stand

Het Gouden Uur heeft als beste stand weten te houden bij alle nieuwkomers met een vijfde plaats, gevolgd door Reptile en Liebes Kind. Eveneens nieuw in de lijst zijn Infinite en Everything Now.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (nieuw)
  • Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 2. Beckham (nieuw)
  • Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.
 3. The Lost City (nieuw)
  • Een romanschrijfster belandt met haar covermodel op een avontuur in de jungle nadat ze is ontvoerd door een excentrieke miljardair die op zoek is naar een verloren schat.
 4. Fair Play (nieuw)
  • Een onverwachte promotie bij een meedogenloos hedgefonds brengt de relatie van een koppel aan het wankelen en dreigt veel meer te verwoesten dan hun recente verloving.
 5. Het Gouden Uur (-2)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
 6. Reptile (-5)
  • Een geharde detective ontdekt een complex web van bedrog als hij op zoek gaat naar de waarheid achter de brute moord op een jonge makelaar.
 7. Liebes Kind (-3)
  • Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.
 8. Infinite (nieuw)
  • Een man met intense visioenen van vorige levens vecht samen met een team van strijders die ook gereïncarneerd zijn, tegen een vijand die een einde wil maken aan de mensheid.
 9. Love is Blind (-3)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten. Dit zijn de deelnemers aan seizoen 5.
 10. Sonic the Hedgehog 2 (-2)
  • Sonic wil graag een held worden en werkt samen met zijn nieuwe vriendje Tails om te voorkomen dat Dr. Robotnik en Knuckles the Echidna een almachtige smaragd in handen krijgen.
 11. Virgin River (-2)
  • Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
 12. S*x Education (-5)
  • Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om s*ks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een s*kstherapiepraktijk op school te openen.
 13. Nowhere (-11)
  • Een zwangere vrouw zit in haar eentje in een zeecontainer die ronddrijft op zee en probeert te overleven nadat ze een door een totalitair regime verwoest land is ontvlucht.
 14. Clifford de Grote Hond (-3)
  • Een jong meisje en haar oom moeten hun nieuwe huisdier beschermen tegen een kwaadaardig geneticabedrijf wanneer hun kleine rode puppy uitgroeit tot een twee meter hoge reus.
 15. Everything Now (nieuw)
  • Na maanden herstellen van een eetstoornis bedenkt de zestienjarige Mia een bucketlist vol typische tienerervaringen om haar verloren tijd in te halen.
 16. Band of Brothers (-4)
 17. Love is in the Air (-12)
  • Een onafhankelijke piloot vecht om haar familiebedrijf te behouden, maar wordt verliefd op de man die is uitgestuurd om haar luchtvaartactiviteiten voorgoed te beëindigen.
 18. Who Killed Jill Dando? (-8)
  • Herbeleef in deze diepgravende documentaire de schokkende moord in 1999 op de populaire tv-presentatrice Jill Dando, die deskundigen en het publiek blijft fascineren.
 19. Grenzeloos Verraad (-6)
 20. The Pacific (-4)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?