Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Mysteries nemen de regie volledig over

Voor de tweede week op rij staat The Night Agent aan kop van de 20 Populaire op Netflix. Geen grote verrassing als je bedenkt dat Netflix razendsnel een tweede seizoen heeft aangekondigd. Achter deze actiethriller zijn het de mysteries die de dienst uitmaken.

Film knalt weer van het scherm

De reprise van Jennifer Aniston en Adam Sandler als Audrey en Nick Spitz blijkt opnieuw een schot in de roos. Murder Mystery 2 is massaal bekeken tijdens het releaseweekend en zorgde ervoor dat de originele film uit 2019 ook weer volop is bekeken. Komt er een derde film? Het valt allerminst uit te sluiten. Ook de Zuid-Afrikaanse crimeserie Unseen, waar het mysterie van een moord moet worden opgelost, ging er als koek in. En is de nieuwe nummer drie.

Veel nieuwkomers

In de lijst weet ook de Duitse crimeserie Launchhammer te klimmen, voor onder meer het zeer verrassende Wellmania. Ook nieuw in de lijst zijn Zee van Tijd, Emergency NYC en Kill Boksoon. De start van het zevende seizoen van Riverdale zorgt er tevens voor dat deze serie terug is in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Night Agent (-)
  • Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.
 2. Murder Mystery 2 (nieuw)
  • Nick en Audrey Spitz zijn hun eigen detectivebureau begonnen en halen een zaak binnen die hun carrière kan maken wanneer hun schatrijke vriend wordt ontvoerd tijdens zijn huwelijk.
 3. Unseen (nieuw)
  • Een schoonmaakster is wanhopig op zoek naar haar man. Als een gevreesd misdaadsyndicaat tragische gebeurtenissen uit het verleden ophaalt, drijft dit haar tot moord.
 4. Shadow and Bone (-2)
  • Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.
 5. Murder Mystery (nieuw)
  • Op een langverwachte reis naar Europa proberen een New Yorkse agent en zijn vrouw, die kapster is, een bizarre moord op het jacht van een miljardair op te lossen.
 6. Love is Blind (-2)
  • Het is alweer tijd voor het vierde seizoen van Love is Blind, waarin singles op zoek gaan naar de liefde door alleen maar met elkaar in gesprek te gaan. En pas wanneer er sprake is van een match gaan ze elkaar zien. Dit zijn de deelnemers van seizoen 4.
 7. Launchhammer (+2)
  • Een gruwelijke moord brengt rechercheur Maik Briegand terug naar zijn geboorteplaats, waar hij ook moet afrekenen met zijn traumatische verleden.
 8. Luther: The Fallen Sun (-5)
  • De briljante Londense rechercheur John Luther kan een onopgeloste moord niet uit zijn hoofd zetten en ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen.
 9. Wellmania (nieuw)
  • Als een succesvolle schrijver door een gezondheidscrisis haar leven als feestbeest moet herzien, start ze een reis om beter te worden- zelfs als dat haar dood wordt.
 10. Zee van Tijd (nieuw)
  • Een tragische gebeurtenis tijdens een zeiltocht op de Atlantische Oceaan verscheurt een jong stel. Vele jaren later treffen ze elkaar weer en zien ze hun verleden onder ogen.
 11. You (-6)
  • Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Dat is waar You ooit begon, inmiddels is Joe afgedwaald naar Londen om een nieuwe start te kunnen maken…
 12. Emergency NYC (nieuw)
  • In deze pakkende docuserie zien we hoe de medewerkers van de medische hulpdiensten in New York hun intensieve werkzaamheden combineren met hun persoonlijke leven.
 13. Kill Boksoon (nieuw)
  • Op haar werk is ze een bekende huurmoordenaar. Thuis is ze alleenstaande moeder van een tienerdochter. Moorden? Dat is het makkelijkst. Het ouderschap is het moeilijkste.
 14. Outlander (-4)
  • Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee door de tijd gescheiden geliefden.
 15. The Magician’s Elephant (-7)
  • Een vastberaden jongen accepteert de uitdaging van een koning om drie onmogelijke taken uit te voeren in ruil voor een magische olifant en de kans om zijn lot te veranderen.
 16. Hasta el Cielo: La Serie (-10)
  • Als haar man sterft, besluit Sole dat ze het best voor haar zoon kan zorgen door misdaadbaas te worden. Zelfs als ze daarmee de vijand wordt van haar vader.
 17. Don’t Let Go (-10)
  • Als rechercheur Jack Radcliff een telefoontje krijgt van zijn overleden nichtje, leidt dit tot een race tegen de klok om te voorkomen dat ze wordt vermoord.
 18. Waco: American Apocalypse (-7)
  • Deze documentaireserie bevat nooit eerder vertoond materiaal van de notoire 51 dagen durende impasse tussen federale agenten en een zwaarbewapende, religieuze groep in 1993.
 19. Outer Banks (-6)
  • Tiener John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland met rijken en armen op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vaders verdwijning. Het wordt een interessante zoektocht.
 20. Riverdale (nieuw)
  • Terwijl Archie en zijn vrienden het nodige meemaken op het gebied van seks, romantiek, school en familie, raken ze verwikkeld in een duister mysterie in Riverdale. Het zevende en laatste seizoen is nu onderweg.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?