Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Paasdagen gooien toplijst volledig overhoop

De Paasdagen hebben ervoor gezorgd dat de lijst van de meest populaire titels op Netflix volledig op zijn kop is gegooid. Er kunnen héél veel nieuwkomers worden verwelkomd, toch is de kop ongewijzigd.

IJzersterk podium

Want The Night Agent wil van geen wijken weten en staat nog altijd strak aan kop. Er is gelukkig inmiddels al heel wat bekend over het tweede seizoen. Ook de film Murder Mystery 2 doet het nog altijd uitstekend en heeft de podiumplaats weten vast te houden. Unseen is wel gezakt en heeft plaats moeten maken voor de bijzondere familiefilm Chupa.

Lewis Capaldi

Dit is dan ook de hoogste nieuwe binnenkomer van liefst negen nieuwe films en series. Daarbij onder meer twee waargebeurde verhalen met Transatlantic en Krigsseileren. De docu over Lewis Capaldi maakte voor de release al veel los, BEEF blijkt een zeer verrassende serie en de Belgische reeks Public Enemy Book of Revelation is verschenen.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Night Agent (-)
  • Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.
 2. Chupa (nieuw)
  • Tijdens een bezoek aan familie raakt een jongen bevriend met een mythisch wezen dat zich op de ranch van zijn grootvader schuilhoudt. Zo begint hij aan het avontuur van zijn leven.
 3. Murder Mystery 2 (-1)
  • Nick en Audrey Spitz zijn hun eigen detectivebureau begonnen en halen een zaak binnen die hun carrière kan maken wanneer hun schatrijke vriend wordt ontvoerd tijdens zijn huwelijk.
 4. Love is Blind (+2)
  • Het is alweer tijd voor het vierde seizoen van Love is Blind, waarin singles op zoek gaan naar de liefde door alleen maar met elkaar in gesprek te gaan. En pas wanneer er sprake is van een match gaan ze elkaar zien. Dit zijn de deelnemers van seizoen 4.
 5. Public Enemy: Book of Revelation (nieuw)
  • Drie maanden nadat ze de Speelgoedmaker bijna had gevangen, neemt Chloé Muller de leiding over de zoektocht naar de ontvoerde meisjes weer op zich, met hulp van Guy Beranger zelf.
 6. Transatlantic (nieuw)
 7. BEEF (nieuw)
  • Een geval van verkeersagressie tussen twee vreemden, een onsuccesvolle aannemer en een ontevreden ondernemer, leidt tot een vete die het slechtste in hen bovenhaalt.
 8. Kwestie van Geduld (nieuw)
  • Chef-kok Monica heeft een restaurant, een vriend en een leuk leven in de stad. Maar zal haar terugkeer naar haar geboortestad en haar jeugdliefde alles veranderen?
 9. Unseen (-6)
  • Een schoonmaakster is wanhopig op zoek naar haar man. Als een gevreesd misdaadsyndicaat tragische gebeurtenissen uit het verleden ophaalt, drijft dit haar tot moord.
 10. Murder Mystery (-5)
  • Op een langverwachte reis naar Europa proberen een New Yorkse agent en zijn vrouw, die kapster is, een bizarre moord op het jacht van een miljardair op te lossen.
 11. Shadow and Bone (-7)
  • Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.
 12. Colors of Love (nieuw)
  • Een bibliothecaresse verhuist terug naar haar thuisstad in Montana. Als ze samen met haar broer vecht voor het behoud van zijn charmante, oude hotel, valt ze voor de ontwikkelaar.
 13. Wellmania (-4)
  • Als een succesvolle schrijver door een gezondheidscrisis haar leven als feestbeest moet herzien, start ze een reis om beter te worden- zelfs als dat haar dood wordt.
 14. Krigsseileren (nieuw)
 15. Luther: The Fallen Sun (-7)
  • De briljante Londense rechercheur John Luther kan een onopgeloste moord niet uit zijn hoofd zetten en ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen.
 16. Zee van Tijd (-6)
  • Een tragische gebeurtenis tijdens een zeiltocht op de Atlantische Oceaan verscheurt een jong stel. Vele jaren later treffen ze elkaar weer en zien ze hun verleden onder ogen.
 17. Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now (nieuw)
  • Deze intieme, onthullende documentaire beschrijft Lewis Capaldi’s metamorfose van een ambitieuze tiener met een viraal optreden tot de voor een Grammy genomineerde popster.
 18. Jusqu’ici Tout va Bien (nieuw)
  • Als een journaliste haar broer helpt de autoriteiten te ontwijken en haar familie onbedoeld verstikt raakt in het genadeloze plan van een drugsbaron, ontstaat er pure chaos.
 19. You (-8)
  • Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Dat is waar You ooit begon, inmiddels is Joe afgedwaald naar Londen om een nieuwe start te kunnen maken…
 20. Outlander (-6)
  • Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee door de tijd gescheiden geliefden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?