Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Rico en horror kloppen aan de deur

Voor de tweede week op rij staat Lupin bovenaan de 20 Populaire op Netflix. De Franse serie met Omar Sy is wederom een grote hit, alleen komt er een vierde seizoen waarin deze vragen beantwoord gaan worden?

Waar gevecht

De documentaire over David Beckham en zijn familie bezet voor de tweede week op rij de tweede plek, met wel een nieuwe klant op het podium. Het was een ‘waar gevecht’ tussen Rico Verhoeven en de nieuwste – en tevens laatste – horrorserie van Mike Flanagan. Uiteindelijk staat Black Lotus op de derde stek en moet The Fall of the House of Usher even genoegen nemen met de vierde positie.

Internationaal

Andere nieuwkomers in de lijst zijn Dolittle met Robert Downey jr., de Mexicaanse thrillerserie Pacto de Silencio en vanuit Zweden komt Konferensen. De Nederlandse film Grenzeloos Verraad staat ondertussen op het punt om uit de lijst te gaan vallen,.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (-)
  • Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 2. Beckham (-)
  • Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.
 3. Black Lotus (nieuw)
  • Een gekwelde ex-commando moet zijn gevechtsvaardigheden weer uit de kast halen om het op te nemen tegen de wrede misdaadbaas die de dochter van zijn beste vriend heeft ontvoerd.
 4. The Fall of the House of Usher (nieuw)
  • Deze verontrustende serie, gebaseerd op het werk van Edgar Allen Poe, volgt een familiedynastie die instort wanneer de erfgenamen op mysterieuze wijze beginnen te overlijden.
 5. The Lost City (-2)
  • Een romanschrijfster belandt met haar covermodel op een avontuur in de jungle nadat ze is ontvoerd door een excentrieke miljardair die op zoek is naar een verloren schat.
 6. Reptile (-)
  • Een geharde detective ontdekt een complex web van bedrog als hij op zoek gaat naar de waarheid achter de brute moord op een jonge makelaar.
 7. Het Gouden Uur (-2)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
 8. Fair Play (-4)
  • Een onverwachte promotie bij een meedogenloos hedgefonds brengt de relatie van een koppel aan het wankelen en dreigt veel meer te verwoesten dan hun recente verloving.
 9. Dolittle (nieuw)
  • Als koningin Victoria ziek wordt, hijsen dr. Dolittle, zijn jonge leerling en zijn dierenvrienden de zeilen voor een epische zoektocht naar een magisch geneesmiddel.
 10. Liebes Kind (-3)
  • Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.
 11. Love is Blind (-2)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten. Dit zijn de deelnemers aan seizoen 5.
 12. Infinite (-4)
  • Een man met intense visioenen van vorige levens vecht samen met een team van strijders die ook gereïncarneerd zijn, tegen een vijand die een einde wil maken aan de mensheid.
 13. Virgin River (-2)
  • Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
 14. Pacto de Silencio (nieuw)
  • Een populaire influencer stort zich halsoverkop in het leven van vier vrouwen die op zoek zijn naar de waarheid over haar geboorte- en naar wraak.
 15. Band of Brothers (+1)
 16. S*x Education (-3)
  • Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om s*ks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een s*kstherapiepraktijk op school te openen.
 17. Konferensen (nieuw)
  • Een bonte mengelmoes overheidsmedewerkers vecht tijdens een op het oog onschuldig uitje niet alleen tegen onderlinge onenigheid, maar ook tegen een bloeddorstige moordenaar.
 18. Sonic the Hedgehog 2 (-2)
  • Sonic wil graag een held worden en werkt samen met zijn nieuwe vriendje Tails om te voorkomen dat Dr. Robotnik en Knuckles the Echidna een almachtige smaragd in handen krijgen.
 19. Nowhere (-6)
  • Een zwangere vrouw zit in haar eentje in een zeecontainer die ronddrijft op zee en probeert te overleven nadat ze een door een totalitair regime verwoest land is ontvlucht.
 20. Grenzeloos Verraad (-1)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?