Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Romances en eigen strand vliegen naar de top

Een vrij rustige week op Netflix qua nieuw aanbod, toch hebben een handvol nieuwe films en series de lijst van de 20 Populaire op Netflix aardig op zijn kop gezet. Twee titels zijn namelijk gelijk naar het podium gevlogen, waar de nummer vier en zes ook nog eens nieuwkomers zijn.

Sweet of Knokke?

Het derde seizoen alweer van de romantische dramaserie Sweet Magnolias is na lang wachten verschenen en is dan ook gelijk naar de eerste plaats gevlogen. De reeks moest wel een felle strijd uitvechten met Knokke Off. Note: deze Vlaams-Nederlandse reeks is niet in Vlaanderen verschijnen. Too Hot to Handle heeft wekelijkse afleveringen en wist zich als enige staande te houden op het podium.

Tussen series geklemd

De film Poker Face krijgt heel wat kritiek over zich heen, toch hebben velen zich gewaagd aan de film uit 2022. En deze staat dan ook op de vierde plaats, voor voormalig nummer één The Lincoln Lawyer. Binnenkort verschijnt het tweede deel van seizoen 2, dus kan de reeks zomaar weer omhoog klimmen. Net zoals The Witcher (zevende), waarvan deze week al het vervolg komt. Tussen deze twee series staat de nieuwe film They Cloned Tyrone.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Sweet Magnolias (nieuw)
 2. Knokke Off (nieuw)
  • Tijdens een zinderende zomer aan de Belgische kust proberen rijke vrienden om te gaan met liefdesperikelen en verwachtingen. Ze leren dat volwassen worden lang niet makkelijk is.
 3. Too Hot to Handle (-)
  • Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de hoofdprijs van 100.000 dollar te winnen, zullen ze seks moeten opgeven. Het vijfde seizoen is nu te zien.
 4. Poker Face (nieuw)
  • Als een miljardair zijn oudste vrienden ontvangt voor hun jaarlijkse pokergame, verhoogt hij de inzet op een sinistere manier. Maar een dreiging van buitenaf bemoeilijkt zijn plan.
 5. The Lincoln Lawyer (-4)
  • Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière – en zijn bekende Lincoln – weer op als hij een moordzaak aanneemt.
 6. They Cloned Tyrone (nieuw)
  • Door een reeks griezelige gebeurtenissen raakt een onwaarschijnlijk drietal (John Boyega, Teyonah Parris en Jamie Foxx) steeds verder verwikkeld in een duister buurtcompot.
 7. The Witcher (-4)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 8. Bird Box Barcelona (-3)
  • Terwijl een mysterieuze kracht de mensheid decimeert, groeit er een nieuwe dreiging in deze film die in Barcelona is opgenomen en die het verhaal vertelt van de kaskraker uitbreidt. Is Bird Box Barcelona het vervolg op Bird Box?
 9. The Deepest Breath (nieuw)
  • Een kampioen die recordprestaties neerzet en een heldhaftige veiligheidsduiker zijn gek van vrijduiken en riskeren alles om geschiedenis te schrijven met een opmerkelijke duik.
 10. Papadag (-)
  • Een groep vaders ontmoeten elkaar iedere donderdag bij de zandbak in het park. Ondanks hun grote verschillen, ontwikkelen de papa’s een vriendschap en steunen ze elkaar in hun drukke, moderne levens.
 11. Fatal Seduction (-4)
  • Een getrouwde hoogleraar wordt meegesleept in een passionele affaire met een jongere man. Dit brengt een reeks tragedies en verraad aan het licht van haar naasten.
 12. The Out-Laws (-8)
  • Owen Browing is een nuchtere bankdirecteur die op het punt staat te trouwen. Wanneer zijn bank wordt overvallen tijdens zijn huwelijksweek door Ghosts Bandits, gelooft hij dat zijn toekomstige schoonfamilie de beruchte bandieten zijn.
 13. Survival of the Thickest (-7)
  • Na een nare relatiebreuk grijpt de gepassioneerde styliste Mavis Beaumont de kans op een nieuwe start in het leven en de liefde en gaat ze zelf op zoek naar geluk.
 14. Gossip Girl (-3)
  • Een groep zeer bevoorrechte leerlingen op een privéschool in Manhattan lijkt met alles weg te komen. Maar een anonieme blogger bekijkt elke stap die ze zetten.
 15. The Beauty Queen of Jerusalem (-6)
  • In 1919 Jeruzalem, trouwt schoonmaakster Rosa met een winkelier die van een andere vrouw houdt, een keuze die haar dynamiek met de oudste dochter Luna decennia lang beïnvloedt.
 16. Casa Coco (-8)
  • Toons uitstapje naar Bonaire om aan zijn problemen te ontsnappen, loopt mis wanneer hij zich realiseert dat een oude vlam van 50 jaar geleden het pension runt.
 17. Extraction 2 (-4)
  • De zeer vaardige commando Tyler Rake, die de dood nabij was, neemt opnieuw een gevaarlijke missie aan: het redden van de gevangen familie van een meedogenloze gangster.
 18. Schlafende Hunde (-3)
  • Een voormalig rechercheur die nu op straat leeft, gaat op zoek naar de waarheid nadat een nieuw sterfgeval twijfels oproept over een zogenaamd afgehandelde moordzaak.
 19. Manifest (-1)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 20. New Amsterdam (-1)
  • De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?