Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Romantiek klimt op de lijst

De 20 Populaire werd enige tijd aangevoerd door Griselda, maar deze Narcos-serie heeft deze stek af moeten geven. Rondom Valentijnsdag gaan de romantische titels aan en daar profiteert het kersverse One Day van.

We Are The World

Deze serie is de nieuwe nummer één, gevolgd door Griselda en de fantastische documentaire The Greatest Night over het tot stand komen van We Are The World. De verrassende nummer vier is Prisoner’s Daughter. Deze film blijkt een directe hit te zijn, voor de truecrime docu Love, Stalker, Killer.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. One Day (nieuw)
  • Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. Gebaseerd op de roman van David Nicholls.
 2. Griselda (-1)
 3. The Greatest Night in Pop (-1)
  • In januari 1985 kwamen de beroemdste muzieksterren op een avond samen om ‘We Are the World’ op te nemen. Deze documentaire blikt achter de schermen van een historische gebeurtenis.
 4. Prisoner’s Daughter (nieuw)
  • Als een geharde man met terminale kanker uit de gevangenis wordt vrijgelaten, verzoent hij met zijn dochter Maar dan wordt hij geconfronteerd met een crisis in haar gezin.
 5. Lover, Stalker, Killer (nieuw)
 6. Fool Me Once (-3)
  • Wanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden.
 7. American Nightmare (-3)
  • Een koppel wordt ervan beschuldigd een vreselijke inbraak en ontvoering in 2015 in scène te hebben gezet, maar dan duikt de vrouw opeens op. Gebaseerd op een waargebeurde misdaad.
 8. Raël: Le Prophète des Extraterrestres (nieuw)
  • Deze documentaireserie onderzoekt hoe een door ufo’s geïnspireerde religie in een controversiële sekte kon veranderen. Bevat interviews met volgers, critici en Raël zelf.
 9. Farang (nieuw)
  • Een ex-gevangene maakt een nieuwe start, maar raakt opnieuw in zijn oude wereldje verzeild. Zijn nieuwe familie loopt nu gevaar en zint op wraak.
 10. Orion en het Donker (-3)
  • Een jongen met een levendige fantasie overwint zijn angsten op een onvergetelijke reis door de nacht met zijn nieuwe vriend: het reusachtige, lachende wezen Donker.
 11. House M.D. (-)
  • Hugh Laurie in de hoofdrol als de nukkige dr. George House, een arts die minachtend met zijn patiënten omgaat maar ze wel van de meest mysterieuze ziekten geneest.
 12. The Devil Wears Prada (nieuw)
  • Een afgestudeerde ontdekt haar eigen kracht- en stijl – terwijl ze moet lijden om succes te boeken als assistenten van de tirannieke redacteur van een modetijdschrift.
 13. Wil (-8)
 14. Berlin (-7)
  • In zijn glorietijd ontmoet Berlijn in Parijs een team om een van zijn meest ambitieuze overvallen ooit te plannen: 44 miljoen euro aan juwelen stelen in één nacht.
 15. Baby Bandito (nieuw)
 16. Alexander: The Making of God (-7)
  • Interviews met experts en aangrijpende reconstructies onthullen het buitengewone leven van het Alexander de Grote en zijn brandende verlangen om de wereld te veroveren.
 17. La Sociedad de la Nieve (-7)
 18. Safe (-10)
  • Nadat zijn tienerdochter verdwijnt, ontdekt een chirurg (gespeeld door Michael C. Hall), die weduwnaar is en in een rijke buurt woont, duistere geheimen over de mensen die hem na staan.
 19. Kül (nieuw)
  • Van een betoverende fantasie tot een gevaarlijke affaire, het leven van een rijke getrouwde vrouw raakt tijdens het lezen van een ongepubliceerd boek volkomen van de rails.
 20. Boy Swallows Universe (-3)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?