Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: The Crown steekt Ferry naar de kroon

Ferry moet zijn mooie positie eindelijk afstaan. Het is geen verrassing dat The Crown als een wervelwind binnen is gekomen in de lijst van de 20 Populaire op Netflix. Daarmee moet Ferry voor even afstand doen van de kroon, maar met de aankondiging van een nieuwe film zal Ferry Bouman vanzelf terugkeren.

Kerstfilms

Naast The Crown heeft ook de eerste kerstfilm zich in de lijst gemeld. Best. Christmas. Ever! is gelijk naar het podium geklommen en het zal vast niet lang duren voor er meer kerstfilms zich in de lijst komen melden. The Killer en de documentaire over Robbie Williams hebben hierdoor het ereschavot moeten verlaten.

TikTok hit

Nieuwkomers in de lijst zijn er volop. De spin-off Suburraeterna weet net zoals Suburra gelijk te overtuigen en diverse films zijn verschenen zoals The Invisible Man en See You on Venus. Een opvallende nieuwkomers is Matt Rife met zijn stand-up show Natural Selection. Over het algemeen maken komedieshows weinig los, maar Rife is een ware hit op TikTok en weet nu ook de weg naar Netflix te vinden.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Crown (nieuw)
  • Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.
 2. Ferry de Serie (-1)
  • Voordat ‘undercover’ Ferry Bouman een beruchte drugsbaron werd, moest hij vanuit het niets opklimmen binnen de criminele onderbuik van Brabant.
 3. Best. Christmas. Ever! (nieuw)
  • Nadat een speling van het lot hun families met kerst samenbrengt, wil Charlotte bewijzen dat het leven van haar vriendin Jackie te mooi is om waar te zijn.
 4. The Killer (-1)
  • Na een mislukte klus gaat een huurmoordenaar de strijd aan met zijn opdrachtgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht, die volgens hem niet persoonlijk is.
 5. Robbie Williams (-3)
  • Na een recordbrekende solocarrière van 25 jaar blikt Robbie terug op zijn verleden en een leven in de schijnwerpers.
 6. All the Light We Cannot See (-2)
 7. Suburraeterna (nieuw)
  • Er heerst chaos in Rome, gevestigde allianties lopen gevaar en de spanning met opkomende dans te nemen toe. De wereld van ‘Suburra‘ neemt een nieuwe wending.
 8. The Invisible Man (nieuw)
  • Een vrouw die een gewelddadige relatie met een dominant en rijk techgenie ontvlucht, wordt gestalkt en gekweld door een onzichtbare entiteit.
 9. See You On Venus (nieuw)
  • De tieners Mia en Kyle willen hun gebroken hart helen en reizen naar Spanje om Mia’s biologische moeder te vinden. Daar worden ze op elkaar verliefd.
 10. Dawn of the Planet of the Apes (nieuw)
  • Tien jaar na hun ontsnapping sluiten Caesar en de andere superintelligente apen een broze vrede met de mensen die het Simian-virus hebben overleefd.
 11. Lupin (-5)
  • Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 12. Matt Rife: Natural Selection (nieuw)
  • Van het probleem met beschermkristallen tot de plaag van socialemediatrollen, comedian Matt Rife houdt niets achter in deze doldwaze stand-upspecial.
 13. DNA Do Crime (nieuw)
  • Federale agenten moeten creatief te werk gaan om de code te kraken in een onderzoek naar een grote overval.
 14. Locked In (-9)
  • Een vriendelijke verpleegkundige probeert de geheimen rond de verwondingen van een comapatiënt te achterhalen en ontdekt bittere rivaliteit, ontrouw, verraad en moord.
 15. Hotel Sinestra (-4)
  • Ava is boos en wenst de volwassenen in haar hotel weg met magie. Te laat realiseert ze zich dat kinderen ouders nodig hebben! Ze moet ze terughalen voor Kerstmis, maar hoe?
 16. Beckham (-6)
  • Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.
 17. The Courier (-10)
 18. Selling Sunset (-9)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 19. Bodies (-7)
  • Vier detectives.Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.
 20. The Lighthouse (nieuw)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?