Laatste nieuws over Netflix

De 6 ‘WTF’ momenten uit House of Cards

Frank Underwood Trio

House of Cards is een razend populaire serie vanwege de uitmuntende verhaallijnen en de sterke acteerprestaties van de acteurs. Kevin Spacey heeft voor zijn rol als Frank Underwood niets voor niets meerdere prijzen gewonnen. De makers van de serie wisten de kijker echter ook geregeld te verrassen met opmerkelijke momenten, waarbij het niet vreemd was als je mond even open viel. Netflix-Nederland.nl selecteerde zes ‘WTF’ momenten uit de eerste drie seizoenen. Vanaf vandaag, vrijdag, is het vierde seizoen beschikbaar op Netflix. Wij zijn nu al benieuwd naar de nieuwe ‘WTF’ momenten. Let op, dit bericht bevat spoilers!

Frank Underwood blijkt een moordenaar

In het eerste seizoen wordt al snel duidelijk dat Frank Underwood geen man van halve maatregelen is. Hij heeft een doel voor ogen en gaat daar vol voor. Dat hij zelfs een moord over heeft om zijn doel te bereiken was voor veel kijkers een grote verrassing. Underwood zit met Peter Russo opgescheept en het congreslid is alles behalve een onbeschreven blad. Hij is verslaafd aan drank en drugs en dat is schadelijk voor zijn carrière. Underwood maakt misbruik van de situatie en windt Russo om zijn vinger. Als de plannen met Russo toch dreigen te mislukken grijpt Underwood hoogstpersoonlijk in. Hij rijdt de totaal bezopen Russo na weer een fiasco naar huis. Het is het moment waarop voor Underwood een grens bereikt is. Hij rijdt de auto in de garage, laat de motor draaien met de raampjes open. Terwijl Russo al in een diepe slaap is gevallen verlaat Underwood de wagen en laat hij Russo aan zijn lot over.

Peter Russo vermoord door Frank Underwood House of Cards Netflix

Frank Underwood gooit minnares voor de metro

De relatie tussen Frank Underwood en Zoe Barnes is vanaf het moment dat zij voor het eerst contact met elkaar hebben een boeiende. Er heerst spanning als de twee contact met elkaar hebben. De jonge journaliste wil carrière maken en via Underwood weet ze een aantal spraakmakende verhalen te maken. Als ze echter te nieuwsgierig en hongerig naar meer wordt besluit Underwood dat het tijd is om Barnes te lozen. Hij doet dat niet op politiek correcte wijze door aan te geven dat hij geen contact meer kan en wil hebben met Barnes. Dat kan ook helemaal niet, want er zijn te veel losse eindjes. Underwood moet dus van Barnes af zien te komen, maar niemand weet van hun geheime relatie. Underwood besluit daarom wederom vuile handen te maken. En hoe. Hij wekt de indruk dat hij met een schone lei wil beginnen. Barnes wil eerst nog wat opheldering en dan. Dan nadert de metro en Underwood gooit de jonge journaliste zonder aarzelen voor de metro.

Frank Underwood heeft een trio met Claire en Meechum

Als het om politiek gaat is Frank Underwood bikkelhard. Underwood heeft in zekere zin ook een zachte kant, zeker voor de mensen om wie hij geeft. Zoals Claire en Doug Stamper. Ook voor zijn beveiliger Meechum heeft hij een zwak, maar dat openbaarde zich in de elfde aflevering van seizoen 2 wel op een heel opmerkelijke wijze. Meechum komt laat bij het huis van de Underwoods aan als Claire alleen thuis is. De aangeschoten Claire laat haar glas vallen en bij het oprapen van de glasscherven haalt Meechum zijn hand open. Als Claire zijn hand behandelt ontstaat er een spanning in de ruimte. De twee drinken verder en als Frank thuis komt verwacht je dat de bom barst. Niets is minder waar, er ontstaat alleen maar meer erotische spanning in de kamer. Frank Underwood blijkt ook gevoelens voor mannen te hebben. Het eindigt in een trio tussen Frank, Claire en Meechum.

Frank Underwood plast op het graf van zijn vader

Dat Frank Underwood het niet zo heeft op zijn vader blijkt wel uit de eerste scène van het derde seizoen. Om menselijk over te komen brengt hij een bezoek aan het graf van zijn vader, als hij toch in de buurt is. Terwijl hij bij het graf staat doet Francis een boekje open over zijn vader. Zo liet zijn vader geen geld na en moest Underwood de grafsteen betalen, terwijl niemand op de begrafenis kwam. Behalve Francis zelf. Iets wat hem zelf nooit zal overkomen, zo zegt hij. Terwijl hij zijn verhaal doet plast hij over het graf van zijn vader heen.

President Rusland kust First Lady Claire Underwood op de mond

Het derde seizoen ging lange tijd over de strijd tussen de Verenigde Staten en Rusland. Een actueel onderwerp, waarbij Frank Underwood president van Amerika was en Viktor Petrov als de belangrijkste man van Rusland. De relatie tussen de twee is niet bepaald goed en dat heeft alles met de spanningen tussen beide landen te maken. Toch hebben beide partijen elkaar nodig en als Petrov te gast is in het Witte Huis wordt het na een lange avond eindelijk een beetje gezellig. Petrov vraagt de First Lady ten dans. Weigeren kan natuurlijk niet en samen dansen ze op Russische muziek. Het slotstuk mag er zijn, want Petrov zoent Claire Underwood plotseling vol op de mond in het bijzijn van een grote groep mensen, inclusief Frank Underwood.

Claire Underwood speelt beer pong met de staatssecretaris

Het leven als een First Lady is vast niet altijd een pretje. Je moet aanwezig zijn bij verschillende verplichtingen. Zoals bijvoorbeeld diners in het Witte Huis. Ook Claire Underwood worstelt met haar rol als First Lady. Ze heeft samen met staatssecretaris Cathy Durant pittige gesprekken met vertegenwoordigers van Israël en Palestina. Hoewel Cathy en Claire aan dezelfde kant staan verloopt hun relatie niet heel soepel. Als ze na een lange dag redelijk aangeschoten raken en er een koetjes-en-kalfjes-gesprek ontstaat komt het op het onderwerp beer pong. Durant claimt dat ze in haar studententijd kampioen beer pong was. Claire daagt haar uit en samen spelen ze in het Witte Huis een potje beer pong. Je verwacht het niet…

House of Cards Beer pong

Vanaf vandaag, vrijdag, is het vierde seizoen beschikbaar op Netflix. Wij zijn nu al benieuwd naar de nieuwe ‘WTF’ momenten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?