Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in april 2022

De vierde maand van het nieuwe jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in mei 2022. Ben jij het niet met onze lijst eens? Stem dan ook op jouw beste titels van april 2022.

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

“Hij dineerde met de machtigen der aarde en aasde op de kwetsbaren”, luidt de Netflix- synopsis van  Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes. “Onder zijn brede glimlach zat de gruwelijke duisternis van de sadistische seriemoordenaar John Wayne Gacy, die uiteindelijk werd opgepakt, schuldig werd bevonden van de moord op 33 mensen, en ter dood werd veroordeeld.” Het grimmige verhaal  van John Wayne Gacy staat dus centraal. De serie bevat nooit eerder vrijgegeven audiomateriaal van het verhoor van Gacy, en Gacy in gesprek met een lid van zijn advocatenteam, geselecteerd uit ongeveer 60 uur aan opgenomen geluidsmateriaal. Ook komen agenten aan het woord die de lichamen opgroeven uit de kruipruimte van Gacy’s huis in een buitenwijk van Chicago.

➡ Lees meer over Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Jimmy Savile: A British Horror Story

Jimmy Savile was in Groot-Brittannië een ongelooflijk geliefd figuur. Hij liet 20 jaar lang wensen van kinderen uitkomen in het programma Jim’ll Fix it en werkte zich bovendien uit de naad voor goede doelen. Savile haalde miljoenen op voor kinderziekenhuizen, was vrijwilliger bij een gevangenis voor criminelen met een mentale stoornis en kind aan huis bij een school voor delinquente meiden. Hij was bovendien een graag geziene gast bij het Britse koninklijke huis en zijn goede vriendin Margaret Thatcher regelde een ridderorde voor hem. Niemand merkte echter dat Jimmy Savile een roofdier was die het vooral had voorzien op jonge meisjes…

➡ Lees meer over Jimmy Savile: A British Horror Story

Our Great National Parks

Barack Obama was niet zo heel lang geleden nog de president van de Verenigde Staten, maar nu lijkt hij een soort David Attenborough te willen worden! De prachtige, vijfdelige documentaireserie Our Great National Parks, aan elkaar gepraat Obama, richt de schijnwerpers op een paar van ’s werelds meest spectaculaire nationale parken.

➡ Lees meer over Our Great National Parks

The Ultimatum: Marry or Move On

De Netflix-realityshow The Ultimatum volgt zes verschillende stellen en is het best vergelijkbaar met (een soort liefdesbaby van) Love Island, Love is Blind en Temptation Island. Van de zes koppels is er bij elk één partner klaar om te trouwen en de ander zeer zeker niet. Daarom wordt er een ultimatum gesteld: het huwelijksbootje in stappen óf uit elkaar gaan!

➡ Lees meer over The Ultimatum: Marry or Move On

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?