Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in augustus 2017

Het is weer tijd voor het drieluik met de beste nieuwe titels van de afgelopen maand op Netflix. We beginnen met het terugblikken op de Beste Documentaires die in augustus op Netflix zijn verschenen. Zaterdag en zondag volgen respectievelijk de Beste Films en Beste Series.

Barbecue

In Nederland zijn we er gek op: Barbecueën. Helaas was het deze zomer niet heel vaak bbq-weer, maar als de regen lang genoeg wegbleef staken we toch snel de barbecue weer aan. Niet alleen in Nederland houden we van barbecueën, het wordt wereldwijd gedaan en in deze documentaire van Matthew Salleh, geselecteerd door het SXSW 2017 Film Festival, wordt er smaak gegeven aan het wereldwijde eerbetoon aan koken, traditie en gemeenschapsgevoel.

Bekijk deze documentaire op Netflix

The Music of Strangers

Op social media zien we regelmatig vragen en opmerkingen van Netflix-gebruikers voorbij komen over concertregistraties. Zij hopen hun favoriete artiesten tijdens een optreden ook terug op Netflix te kunnen zien. Helaas is dat niet het geval, maar er verschijnen wel steeds meer muziek-titels op Netflix. Zo is The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble sinds augustus te bekijken op Netflix. In deze documentaire wordt het ensemble van de cellist Yo-Yo Ma gevolgd. De groep bestaat uit ruim vijftig artiesten en zorgt voor grensverleggende muziek.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Icarus

De documentaire die absoluut niet mag ontbreken in deze lijst is Icarus. Het is de duurste documentaire ooit gemaakt en verscheen op 4 augustus exclusief op Netflix. De documentaire kreeg ontzettend veel media-aandacht en dat is ook niet zo vreemd. De maker van de docu, Bryan Fogel, begon de docu met als insteek om te onderzoeken hoe het was om als niet-topsporter doping te gebruiken. Al snel nam het verhaal een andere wending, toen hij het Russische dopingschandaal ontrafelde.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?