Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in augustus 2018

Wanneer we terugblikken op de documentaires die in augustus door Netflix zijn toegevoegd aan het aanbod valt ons op dat er ook voor de sportliefhebber veel bij is gekomen. Deze sportdocumentaires domineren dan ook ons lijstje van Beste Documentaires van augustus.

Forever Chape

Nog geen twee jaar geleden had de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense in Nederland nauwelijks bekendheid. Dat veranderde toen de voetbalploeg op 28 november 2016 betrokken raakte bij een vliegtuigcrash, terwijl ze onderweg waren om de finale van de Copa Sudamerica (Zuid-Amerikaanse Europa League) te spelen. Slechts zes passagiers van het vliegtuig overleefde de crash, waarvan drie spelers van het team. De hele wereld leefde mee na het tragische ongeluk en een documentaire kon niet uitblijven. De documentaire Forever Chape verscheen begin augustus op Netflix en laat zien hoe de voetbalclub weer een team probeert op te bouwen.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Becoming Champions

Voor de voetballiefhebber was augustus een goede maand, want er werd nog een voetbaldocumentaire toegevoegd aan het aanbod: Becoming Champions. Dit is een reeks met afleveringen over voetballers die met hun land wereldkampioen zijn geworden. Becoming Champions bestaat uit negen afleveringen en één episode slaan de Nederlanders vermoedelijk liever over. Aflevering acht van Becoming Champions draait namelijk om het Spaanse voetbalelftal dat in 2010 voor het eerst wereldkampioen werd, nadat zij Nederland in de finale in Johannesburg hadden verslagen.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Zion

We blijven nog heel even bij de sportdocumentaires, al draait het bij Zion niet per se om de sport. Deze ultrakorte documentaire van elf minuten gaat over de tiener Zion Clark. Hij wordt zonder benen geboren en heeft een ontzettend moeilijk jeugd en werd in pleeggezin na pleeggezin geplaatst. Toch wilde hij zijn roeping om de beste worstelaar te worden volgen.

Bekijk deze documentaire op Netflix

I Am a Killer

De lijst met Beste Documentaires van augustus op Netflix wordt afgesloten met I Am a Killer. In deze reeks komen criminelen aan het woord die vastzitten, omdat ze een moord gepleegd hebben. Zelf zijn zij vanwege hun daden ter dood veroordeeld en voordat hun leven beëindigd wordt doen ze hun verhaal en geven ze hun kijk op de moorden die ze gepleegd hebben.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?