Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in augustus 2019

The-Family-Netflix

De maand augustus is voorbij gevlogen. Met wisselvallig weer heeft Netflix toch zijn uiterste best gedaan om weer flink wat nieuwe titels toe te voegen aan zijn aanbod. Ook in de categorie documentaires verschenen weer een aantal pareltjes. Als extra hebben we ook één non scripted serie toegevoegd in onze lijst met beste documentaires van augustus 2019. Ben je het niet eens met deze titels, dan kun je zelf ook je stem uitbrengen voor de beste nieuwe titels op Netflix in augustus 2019.

The Family

De Amerikaanse docuserie The Family is één van de titels die deze maand indruk heeft gemaakt. De vijfdelige documentaireserie neemt ons meer naar een groep die zichzelf De Familie noemt. Terwijl de politieke macht in de Verenigde Staten vanuit het Witte Huis komt, is er een geheimzinnige groep conservatie christenen die een buitenmaats grote invloed uitoefent op Washington en de gehele Amerikaanse samenleving. Hun ambitie? De hele wereld veroveren.

Lees meer over The Family

American Factory

We hebben er even op moeten wachten, maar in augustus was het eindelijk zover. De eerste titel van Michelle en Barack Obama verscheen op Netflix. Het is de documentaire American Factory geworden waarmee het koppel zijn debuut maakt. In de film volgen we Chinezen die aan de slag gaan met een Amerikaanse fabriek die al jarenlang stil staat. Alhoewel dat in eerste instantie nog goed lijkt te werken, verandert de sfeer steeds meer en blijken de verschillen tussen de culturen al snel onoverkomelijk.

Lees meer over American Factory

Happy Jail

Happy Jail laat zien hoe het eraan toe gaat in het Cebu Provinciale Detentie en Rehabiliatie Centrum op de Filipijnen. Het was de plek waar in 2007 een video werd opgenomen waarin gedanst werd op Thriller van Michael Jackson. Dat dansen moet gevangen helpen in hun rehabilitatie. Nu zien we hoe een ex-gevangene genaamd Marco Toral als nieuwe manager aan de slag gaat in de gevangenis. Dat leidt tot heel wat controverse en kritiek. De serie bestaat uit vijf afleveringen.

Lees meer over Happy Jail

Hyperdrive

Een competitieve realityserie waarin de beste straatracers uit verschillende landen centraal staan… Hyperdrive heeft wat weg van Ultimate Beastmaster, maar hierin draait het niet om atleten. De allerbeste straatcoureurs stappen in de auto voor de meest spectaculaire autocompetitie ooit. Op verschillende indrukwerkkende racebanen moeten de coureurs laten zien waartoe ze in staat zijn.

Lees meer over Hyperdrive