Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in augustus 2023

De achtste maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in augustus 2023.

Mark Cavendish: Never Enough

Aan het einde van het jaar 2016 stond Mark Cavendish ‘on top of the world‘: hij had nog maar vier etappezeges nodig in de Tour de France om het liefst 41 jaar oude record van 34 overwinningen van de grote Eddy Merckx te evenaren. Het liep echter helemaal anders: de pijlsnelle Brit kreeg te maken met vijf kwellende jaren van blessures, ziekte en depressie. Eigenlijk moest hij nu een nog grotere overwinning boeken dan al die zomers in Frankrijk. Het was inmiddels 2021 en iedereen had hem eigenlijk al afgeschreven, maar Cavendish richtte zich op en schokte het wielerpubliek. In de Netflix-docu Mark Cavendish: Never Enough zien we hoe dat allemaal liep, van de depressies van de sprinter tot zijn comeback.

➡ Lees meer over Mark Cavendish: Never Enough

Depp v. Heard

Het is al weer een tijdje (ongeveer een jaar) geleden dat de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard de wereld in zijn greep hield. Maar nog steeds is de zaak natuurlijk best wel interessant te noemen en daarom is de verwachting ook wel dat Depp v. Heard, de aankomende docuserie van Netflix over het ‘gevecht’, gretig aftrek zal vinden. En… de streamingdienst belooft ook met nieuwe inzichten te komen, nieuwe feitjes die het publiek niet kent. Daarbij wordt overigens ook het publiek zelf flink onder de loep genomen, want de scheidslijn tussen feiten en meningen is soms erg dun, vooral als iedereen dezelfde mening lijkt te hebben!

➡ Lees meer over Depp v. Heard

At Home with The Furys

Topsporters krijgen nu hun carrière vaak te maken met het grote (en vooral diepe) zwarte gat. De ene dag ben je aan het trainen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, de andere heb je opeens 24 uur met je gezin te maken. En dat is best eng, weet ook zwaargewichtkampioen Tyson Fury. In At Home with The Furys zien we hoe hij zijn sport achter zich probeert te laten en zich honderd procent in te zetten voor zijn gezin. Met alle moeilijkheden van dien!

➡ Lees meer over At Home with The Furys

The Ultimatum: Marry or Move On

Stel: je hebt al heel erg lang een relatie. Wat is dan dé vraag die je ongetwijfeld om de week hoort? Nou: ‘wanneer gaan we eens trouwen’ natuurlijk. Dat is de hele inzet van de Netflix-realityshow The Ultimatum: Marry or Move On. Verschillende stellen hebben te dealen met dit ultimatum: stappen ze in het huwelijksbootje of scheiden de wegen?

➡ Lees meer over The Ultimatum: Marry or Move On

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?