Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in december 2017

December heeft voor ruim twintig nieuwe documentaires op Netflix gezorgd. Stuk voor stuk hadden deze documentaires interessante onderwerpen, maar wij hebben een selectie gemaakt en bieden jou deze documentaires die je zeker niet mag missen.

The Toys That Made Us

De documentaire The Toys That Made Us is uitermate geschikt voor mensen die vroeger met Barbie, G.I. Joe, He-Man of Star Wars gespeeld hebben. Dit speelgoed werd wereldwijd miljoenen keren verkocht en op Netflix is hier sinds december een documentaire over te zien. The Toys That Made Us bestaat uit vier afleveringen en in iedere aflevering staat een speelgoedmerk centraal. In iedere aflevering zien we de bedenkers achter en makers van het speelgoed. Zij vertellen over de enorme impact die het speelgoed had.

Bekijk deze documentaire op Netflix

The Real Football Factories

Pas laat in december op Netflix verschenen, maar de documentaire The Real Football Factories is er een om voor te gaan zitten. The Real Football Factories is een reeks over de geschiedenis van het geweld in het voetbal. Hooligans uit Engeland spreken over de grote vechtpartijen waar zij bij betrokken waren en over de heftige rivaliteit met hooligans van andere clubs. The Real Football Factories is een documentaire uit 2006 en bestaat uit zes afleveringen.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Wormwood

Wormwood is niet zomaar een documentaire van Netflix. Niet alleen draait Wormwood over een intrigerend verhaal, de manier waarop de documentaire gemaakt is is ook zeer interessant. In Wormwood wordt namelijk niet alleen gebruik gemaakt van archiefbeelden en interviews met betrokkenen. Om het verhaal beter over te komen zijn sommige situaties nagespeeld met acteurs. Wormwood gaat over de mysterieuze dood van Frank Olson. Als bacterioloog bij de CIA raakte Olson betrokken bij één van de experimenten van de inlichtingendienst. Hij kreeg LSD toegediend en negen dagen later sprong hij uit het raam van een hotel. Was het zelfmoord, of was de CIA verantwoordelijk voor de dood? Wormwood zoekt de antwoorden.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?