Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in december 2023

De twaalfde maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in december 2023.

Trevor Noah: Where Was I

In de komediespecial Where Was I veegt komiek Trevor Noah de vloer aan met verschillende volksliederen, vertelt hij in geuren en kleuren over een tour door Duitsland die hij helemaal in de soep liet lopen en onthult hij dat hij zelf geroast werd in de Franse hoofdstad Parijs. Onlangs ontving Noah nog de Erasmusprijs uit de handen van onze eigen koning Willem-Alexander. “Toen ik mijn komediecarrière begon, had ik nooit kunnen dromen dat dat kleine podium in Johannesburg het eerste puzzelstuk zou worden van een puzzel die me in contact zou brengen met mensen van over de hele wereld”, reageerde de Zuid-Afrikaan.

➡ Lees meer over Trevor Noah: Where Was I

Hell Camp: Teen Nightmare

Hell Camp: Teen Nightmare draait de zogenoemde ‘heropvoedingskampen’ van de Challenger Foundation, georganiseerd door de Amerikaanse officier Cartisano. Deze kampen van de Challenger Foundation, in de wildernis van de Amerikaanse staat Utah, werden in het leven geroepen om probleemkinderen weer op het juiste pad te krijgen, maar er bleek grootschalig misbruik door de begeleiding plaats te vinden. Liefst 63 dagen lang werden kinderen voor een bedrag van 15.900 dollar dusdanig afgebeuld dat zij daaraan lichamelijke problemen overhielden, of nog erger, ze overleden zelfs.

➡ Lees meer over Hell Camp: Teen Nightmare

World War II: From the Frontlines

De Tweede Wereldoorlog blijft hele volksstammen boeien en dus blijven er ook documentaires uitkomen over de zwarte bladzijde uit onze (lees: de wereldwijde) geschiedenis. De docuserie World War II: From the Frontlines brengt WO II op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen van alle zijden van het conflict.

Lees meer over World War II: From the Frontlines

Ricky Gervais: Armageddon

Als laatste nog een komediespecial, die je uitstekend op kunt zetten in plaats van een van de vele (saaie) oudjaarsconferences. Ricky Gervais is terug en hij is weer goed in vorm in deze nieuwe ‘Netflix-docu’, die eigenlijk natuurlijk allesbehalve een docu is, maar hij is wel tof! Gervais doet waar hij goed in is: lekker schuren, grappen maken die eigenlijk te ver gaan, maar dat maakt ze alleen maar leuker!

➡ Lees meer over Ricky Gervais: Armageddon

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?