Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in februari 2019

Februari is weer voorbij gevlogen en het is dan ook alweer tijd om de balans op te maken. In februari zijn aardig wat nieuwe documentaires toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Wij gingen op zoek naar de Beste Docu’s die in februari zijn toegevoegd aan het aanbod. Niet met de lijst eens? Laat zelf je stem horen en kies jouw beste nieuwe titels van februari op Netflix.

Period. End of Sentence.

Met een Oscar op zak voor Beste korte documentaire mogen we Period. End of Sentence. zeker niet over het hoofd zien in de categorie beste documentaires uit februari op Netflix. Deze indrukwekkende documentaire neemt ons mee naar het Indiase platteland, waar menstruatie nog een stigma is. Het lukt ze niet makkelijk om aan producten te komen die ze kunnen helpen bij de maandelijkse periode en dat heeft veel invloed op hun leven en opleiding. Het gebeurt dan ook vaak dat vrouwen niet naar school gaan als ze ongesteld zijn of ze vinden oplossingen door kranten of bladeren te gebruiken. Ondertussen wordt hard gezocht naar een oplossing.

Lees meer over Period. End of Sentence.

Dirty John

Dirty John was al een beruchte seriemoordenaar, maar sinds zowel een serie als een documentaire over hem op Netflix staat, kent iedereen zijn naam. In de documentaire Dirty John: The dirty Truth krijgen we een kijkje in de criminele loopbaan van John Meehan. Voormalig vrienden, vrouwen en politierechercheurs komen aan het woord en vertellen hun verhaal over John.

Lees meer over Dirty John

Larry Charles’ Dangerous World of Comedy

Niet overal op de wereld is het veilig en daar weet Larry Charles inmiddels alles van. De comedian is afgereisd naar gevaarlijke plekken om te spreken met grappenmakers die in onveilige gebieden hun geld verdienen met het maken van grappen. Zo komt Larry Charles in Dangerous World of Comedy onder meer terecht in Somalië, Saudi-Arabië en Irak.

Lees meer over Larry Charles’ Dangerous World of Comedy

Kitten Rescuers

Ook wat betreft reality-series heeft Netflix in februari flink zijn best gedaan. Hoog in onze favorietenlijst staat Kitten Rescuers. Bij deze Britse reality-serie is het moeilijk om te droog te houden. Jo Brand gaat mee op pad met dierenartsen en ziet wat zij allemaal doen om katten te redden uit vervelende situaties. Zo kijken we onder meer mee met een bang katje dat vast komt te zitten in de schoorsteen en wordt een kitten met twee gebroken pootjes geopereerd.

Lees meer over Kitten Rescuers

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?