Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in februari 2022

De tweede maand van het nieuwe jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in februari 2022. Ben jij het niet met onze lijst eens? Stem dan ook op jouw beste titels van de februari 2022.

Downfall: The Case Against Boeing

In de Netflix-docu Downfall: The Case Against Boeing wordt de nalatigheid en hebzucht van het bedrijf Boeing onthuld, waardoor er binnen vijf maanden twee vliegtuigongelukken plaatsvonden. Luchtvaartexperts, journalisten, oud-werknemers van Boeing en families van slachtoffers komen aan het woord. Het resultaat: een hele cultuur van roekeloze kostenbesparing en verdoezelingen komt aan het licht, en dat terwijl de vliegtuigbouwer eens zo gewaardeerd was! Downfall dient als een soort aanklacht tegen de corrumperende invloed van Wall Street en zet vraagtekens achter de Amerikaanse bedrijfsethos.

➡ Lees meer over Downfall: The Case Against Boeing

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Vlak na de eeuwwisseling, 21 jaar geleden, ontmoette Clarence ‘Coodie’ Simmons Kanye West. Hij raakte zo onder de indruk van de rapper in opkomst dat hij van Chicago naar New York verhuisde om het leven van Ye te documenteren, om zijn groei tot wereldster op de voet te volgen. Geen van beiden had op dat moment enig idee wat die reis precies op zou leveren.

➡ Lees meer over Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Love is Blind

De Netflix-realityserie Love is Blind heeft een behoorlijk uniek concept: vrijgezelle kandidaten gaan een cabine in, waarin ze blind dates aangaan. Ze kunnen elkaar niet zien, maar alleen horen en na een paar dagen moeten ze beslissen met wie ze door willen gaan. Dat doen ze op dat moment dus puur en alleen op basis van de gesprekken die ze hebben gehad. De deelnemers aan de show zien elkaar pas bij de verloving en dat levert… aparte situaties op. Love is Blind is al weer toe aan zijn tweede seizoen.

➡ Lees meer over Love is Blind

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?