Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in februari 2024

De tweede maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in februari 2024.

Can I Tell You a Secret?

Kunnen wij je een geheimpje vertellen? Natuurlijk kunnen wij dat, al weet iedereen het inmiddels wel… Can I Tell You a Secret? gaat over cyberstalker Matthew Hardy, maar eigenlijk spelen zijn slachtoffers een nog veel grotere rol. Aan de hand van getuigenissen van de vrouwen in kwestie gaat deze nieuwe truecrimedocuserie in detail in op de aanhoudende en ook angstaanjagende online pesterijen die ze te verduren kregen, waarbij ingezoomd wordt op hoe de misdaden van Hardy levens uit elkaar scheurden. Twee jaar geleden, in januari 2022 om precies te zijn, werd de dader veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. En dat is nog altijd de langste straf ooit in het Verenigd Koninkrijk voor online stalking. Maar had het niet nog wat langer gekund?

➡ Lees meer over Can I Tell You a Secret?

Einstein and the Bomb

Heb jij Oppenheimer gezien, de film van Christopher Nolan? Dan weet je eigenlijk al een beetje hoe de ontwikkeling van de eerste atoombom in zijn werk ging. Maar wat dat betreft is ook Einstein and the Bomb interessant, want wat was nou precies de rol van de bekendste geleerde aller tijden bij de wapenwedloop? De docu Einstein and the Bomb spoelt echter wat verder terug, want we leren Albert Einstein kennen als hij besluit nazi-Duitsland te ontvluchten. En dit wordt allemaal gesterkt met échte archiefbeelden.

➡ Lees meer over Einstein and the Bomb

Raël: Le Prophète des Extraterrestres

Wereldwijd zijn er verschillende religies die gebaseerd zijn op… buitenaardse wezentjes, ufo’s en dergelijke. Scientology is natuurlijk de verreweg de bekendste (en beruchtste), maar er zijn er meer. Die van Raël (echte naam: Claude Vorilhon) bijvoorbeeld, die in de jaren 70 de zogenaamde International Raëlian Movement (IRM) en tevens ‘de kerk van Raël’ oprichtte. Zijn overtuiging: de hele mensheid is ‘gemaakt’ door een bepaald ras aliens, die verschillende profeten schiepen, hybrides (half mens, half alien, een beetje zoals in Sweet Tooth). Zoals bijvoorbeeld Jezus Christus en Mohammed. Als dat je interesse niet heeft gewekt weten wij het echt niet meer…

Lees meer over Raël: Le Prophète des Extraterrestres

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?