Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in januari 2024

De eerste maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in januari 2024.

American Nightmare

American Nightmare vertelt het bizarre verhaal van Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn, die op 23 maart 2015 overvallen worden door één of meerdere insluipers. Aaron doet zijn best, maar kan niet voorkomen dat Denise wordt ontvoerd. Wonderwel duikt ze even later echter weer op, springlevend en ogenschijnlijk ongedeerd. Dat feitje zorgt ervoor dat de autoriteiten het verhaal van het stel niet geloven. Is de twijfel van de politie van Vallejo gerechtvaardigd of maken de dienders de fout van hun leven? Dat is de inzet van American Nightmare! We zullen het einde niet verklappen, maar in dit artikel kun je lezen hoe het nu gaat met de hoofdpersonen.

➡ Lees meer over American Nightmare

You Are What You Eat: A Twin Experiment

In You Are What You Eat: A Twin Experiment wordt er een uniek experiment uitgevoerd op identieke tweelingen. Ieder volgt acht weken lang een eigen dieet en leidt een eigen ‘lifestyle’ om erachter te komen welke invloed bepaalde soorten voedsel op het menselijk lichaam hebben. De tweelingen worden hierbij bijgestaan door een chef-kok, maar moeten ook zélf maaltijden bereiden. Na acht weken worden de onderzoeksresultaten vervolgens met elkaar vergeleken in de hoop een conclusie te kunnen trekken op het gebied van het effect van voedsel op gezondheid, gewicht, darmen én hersenen.

➡ Lees meer over You Are What You Eat: A Twin Experiment

The Trust: A Game of Greed

In de realityserie The Trust: A Game of Greed worden elf kandidaten in een huis geplaatst, waarna het allemaal om – je raadt het al – hebzucht (‘greed‘) draait. De deelnemers wordt verteld dat ze 250.000 dollar hebben gewonnen en dat brengt natuurlijk wel een reactie teweeg. Vervolgens moeten ze echter een belangrijke keuze maken: meedoen aan het volledige experiment en het geld delen, of ervoor kiezen om andere deelnemers uit The Trust te elimineren en meer geld voor zichzelf te behouden. Wat zou jij doen?

Lees meer over The Trust: A Game of Greed

The Greatest Night in Pop

Het liedje ‘We Are the World’ ken je ongetwijfeld, ‘We are the world, we are the children…’ Maar hoe kwam dit precies tot stand? Hoe kregen de bedenkers al die Amerikaanse sterren bij elkaar, van Michael Jackson tot Billy Joel? Het gebeurde allemaal op 25 januari 1985: toen verzamelden tientallen van de grootste namen in de muziekwereld zich in een studio in Los Angeles. Ze namen We Are the World op ten bate van Afrikaanse hongersnoodhulp, en de docu The Greatest Night of Pop laat zien hoe dit precies gebeurde!

➡ Lees meer over The Greatest Night in Pop

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?