Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in juli 2018

En alweer is er een maand voorbij gevlogen. Op Netflix zijn er weer veel titels bijgekomen, waaronder ook heel wat documentaires. Dit zijn er wat ons betreft drie die zeker aangezet mogen worden. Muziek voert deze maand de boventoon.

Michael Jackson: The Life of an Icon

This Is It is hoogstwaarschijnlijk de meest bekende documentaire over Michael Jackson, maar er zijn natuurlijk meer docu’s over de King of Pop gemaakt. Michael Jackson: The Life of an Icon is er daar één van. Deze documentaire van 2 uur en 35 minuten is een eerbetoon aan MJ en bevat beelden die nergens anders vertoond zijn. Zo zijn er familiefilmpjes en foto’s te zien, waardoor er een nieuw kijkje achter de schermen van de lange en indrukwekkende carrière van Michael Jackson getoond kan worden.

Bekijk deze documentaire op Netflix

What We Started

Ook What We Started is een muziekdocumentaire, maar dan wel van een compleet ander genre. De makers van What We Started laten hun licht schijnen over de electronic dance music, beter bekend als EDM. Martin Garrix is op dit moment hét gezicht van dit genre, maar toen de Nederlander nog niet geboren was bestond deze muziekstijl al. Carl Cox stond aan de wieg van de opkomst van dancemuziek en zag hoe het zich evolueerde van een illegaal, underground wereldje, tot een grote muziekstroming. Carl Cox en Martin Garrix vormen allebei een belangrijke rol in deze boeiende documentaire.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Dark Net seizoen 2

Vorig jaar maakte de documentaire Dark Net al indruk toen het eerste seizoen daarvan verscheen. Sinds juli zijn er nieuwe afleveringen van Dark Net beschikbaar. Het tweede seizoen van Dark Net bestaat uit acht afleveringen en doet onderzoek naar de meest geheimzinnige en gevaarlijke applicaties in de cyberwereld. Bovendien laat Dark Net zien welke personen achter deze applicaties zitten én wie er gebruik van maakt.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?