Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in juli 2019

Het einde van juli is alweer in zicht. Naast dat het een warme maand is geworden, heeft Netflix ook zijn uiterste best gedaan om zijn aanbod te voorzien van een flink aantal nieuwe titels. Ook op het gebied van documentaires zaten daar een aantal pareltjes bij. Wij gingen op zoek naar de twee beste documentaires en als extra de twee beste non scripted show van juli 2019.

The Great Hack

De nieuwe Netflix-documentaire The Great Hack laat een nachtmerrie waarheid worden. Heb je je altijd afgevraagd in hoeverre je gegevens bijgehouden worden als je op het internet zit? Dan is The Great Hack een aanrader om te kijken. De film biedt een kijk op het Cambridge Analytica schandaal waarbij Facebook-gegevens misbruikt werden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Daarnaast laat het ook zien hoe de dataminingsstructuren en algoritmen de individuele vrijheid en democratische samenleving ondermijnen.

Lees meer over The Great Hack

The Accountant of Auschwitz

Een ander indrukwekkende nieuwe documentaire deze maand was The Accountant of Auschwitz. De film vertelt het verhaal van Oskar Gröning die tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog wordt aangeklaagd voor medeplichtigheid aan de moord op liefst 300.000 Joden in Auschwitz. In de documentaire staat de belangrijke vraag centraal of het nog wel nut heeft om een man van 93 jaar te veroordelen voor de misdaden die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft begaan. Onder meer historici en Holocaust-overlevenden komen aan het woord.

Lees meer over The Accountant of Auschwitz

Blown Away

Met Blown Away is duidelijk dat Netflix zijn doelgroep steeds verder aan het uitbreiden is. Voor het eerst is er op de streamingdienst een competitie verschenen voor… glasblazers. Deze super getalenteerde glasblazers krijgen van een deskundige jury de taak om binnen een bepaalde tijd een bepaalde opdracht uit te voeren. Het levert prachtige kunstwerken op en interessante achtergrondverhalen.

Lees meer over Blown Away

Aziz Ansari: Right Now

Aziz Ansari kwam deze maand terug met een gloednieuwe comedyshow. De acteur die onder meer te zien was in Master of None viel vorig jaar van een voetstuk toen hij betrokken raakte in de #MeToo-discussie. Een vrouw had laten weten dat Aziz haar had aangedrongen tot seks. Ansari kon dan ook niet anders dan zijn nieuwe comedyshow te beginnen met een verhaal over het gebeuren waarin hij zich kwetsbaar opstelt. Met Right Now maakt Ansari nu zijn comeback en verliest hij ook zijn misstap niet uit het oog.

Lees meer over Aziz Ansari: Right Now

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?