Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in juli 2022

De zevende maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in juli 2022. Ben jij het niet met onze lijst eens? Stem dan ook op jouw beste titels van juli 2022.

Girl in the Picture

Girl in the Picture vertelt het mysterieuze verhaal van Sharon Marshall, een pientere studente die de toekomst aan haar voeten had. Ze was ook een ‘girl next door‘ pur sang: hét ultieme buurmeisje. Ze was lief, gul en goedgemanierd. Maar Sharon had verontrustende geheimen. Zó schokkend en uniek, dat het meer dan een decennium duurde om ze te ontrafelen. Deze documentaire onthult het waargebeurde verhaal van een mysterieuze jonge vrouw die verstrikt raakte in het gewelddadige web van de moorddadige voortvluchtige die ze haar vader (en echtgenoot?) noemde.

➡ Lees meer over Girl in the Picture

Big Timber

Big Timber volgt het gevaarlijke werk van houthakker en zagerijeigenaar Kevin Wenstob. Samen met zijn bemanning gaat hij dag in dag uit tot het uiterste om de familiezagerij en hun manier van leven in stand te houden. Dat doet het team in een afgelegen, onherbergzaam gebied, hoog op de steile, ruige hellingen van de Klitsa-berg, diep in het majestueuze hart van Vancouver Island (Canada). Kevin wordt bijgestaan door zijn vrouw Sarah, zijn zoon Erik en zijn rechterhand Coleman!

➡ Lees meer over Big Timber

How to Change Your Mind

Auteur Michael Pollan loopt voorop in de Netflix-docuserie How to Change your Mind, die de geschiedenis en het gebruik van psychedelica verkent, waaronder LSD, psilocybine, MDMA en mescaline. Drugs, drugs en nog meer drugs.

➡ Lees meer over How to Change Your Mind

My Daughter’s Killer

De slechts 14-jarige Kalinka uit Frankrijk overlijdt in 1982 in buurland Duitsland. Zodra haar vader, André Bamberski, dat hoort, gaat hij meteen op onderzoek uit! Kalinka is namelijk onder verdachte omstandigheden gestorven, maar de politie doet helemaal niets… Bamberski is een doodnormale accountant uit Toulouse, maar hij ontpopt zich tot een ware detective en besteedt al zijn tijd aan de moord op zijn dochter. Al snel komt hij een hoofdverdachte op het spoor: Kalinka’s stiefvader, de Duitse arts Dieter Krombach.

➡ Lees meer over My Daughter’s Killer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?