Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in juni 2017

Wat zijn de mooiste documentaires die er in juni op Netflix zijn verschenen? De keuze was weer reuze, maar uiteindelijk konden wij toch niet om onderstaande drie documentaires heen. Later dit weekend voegen we ook de Beste Series en Beste Films nog toe.

Disturbing the Peace

Palestijnse en Israëlische soldaten vechten al decennia met elkaar over een stuk grondgebied. Vrede lijkt ver weg, maar voormalig soldaten van de Palestijnen én Israël hebben het vertrouwen in een goede afloop nog niet verloren. In Disturbing the Peace komen zij aan het woord en vertellen zij waarom ze denken dat het mogelijk is om vrede te sluiten. Zij willen dat er een einde komt aan de oorlog en de vele slachtoffers die daarmee gepaard gaan.

Bekijk deze documentaire op Netflix

What the Health

Na Cowspiracy: The Sustainability Secret hebben de makers van deze documentaire wederom een geruchtmakende film afgeleverd. Dit keer raken ze met What the Health de gevoelige snaar. In deze documentaire richten de makers zich op gezondheidsorganisaties. In What the Health worden verbanden gelegd tussen voeding en ziektes en wordt er afgevraagd waarom gezondsheidsorganisaties hier niet voor waarschuwen. Net als met Cowspiracy is het ze met What the Health gelukt om de kijker aan het denken te zetten wat betreft het eten van vlees.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Life, Animated

Veel kinderen zijn opgegroeid met films van Walt Disney, maar voor Owen en zijn ouders waren de films van extreem belang. Op driejarige leeftijd stopte Owen plotseling met praten en het lukte niemand meer om nog met het jongetje te communiceren. Zijn ouders waren ten einde raad, tot het moment waarop Owen tegen de televisie begon te praten, terwijl hij naar Peter Pan keek. Het bracht zijn ouders op het idee om vervolgens te communiceren met behulp van de taal uit de favoriete Disney-films van Owen. Het bleek succesvol, want langzaam maar zeker maakte de jongen meer en meer contact. In Life, Animated wordt door de betrokkenen teruggeblikt op de bijzondere jeugd van Owen en zijn ontwikkeling.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?